Quantcast

Τεχνολογία - Επιστήμη

04 Νοεμβρίου 2022 06:58 Τελευταία ενημέρωση : 04 Νοεμβρίου 2022 11:26

Twitter: Ο Μασκ απολύει προσωπικό

Διάβασέ μου το...

Το μήνυμα που έλαβαν οι εργαζόμενοι στον κολοσσό της Τεχνολογίας, ο οποίος πέρασε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Twitter: Ο Μασκ απολύει προσωπικό

«Θα αρχίσουμε τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού μας δυναμικού την Παρασκευή»: αυτό αναφέρει εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της νέας διεύθυνσης της εταιρείας Twitter Inc προς τους εργαζόμενους, που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν αφότου αγόρασε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, πριν από μια εβδομάδα.

Το μήνυμα αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ενημερωθεί ως σήμερα το πρωί (ώρα Καλιφόρνιας), όταν θα ανοίξουν τα γραφεία της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς θα απολυθούν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αναμένεται να απολυθεί το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της εταιρείας.

Ομαδική αγωγή για το σχέδιο του Έλον Μασκ να απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Αυτοί που προσέφυγαν υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απολύει εργαζομένους χωρίς επαρκή προειδοποίηση σε παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και αυτής της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε το Reuters.

"Αναγνωρίζουμε ότι ένας αριθμός ατόμων, που έχουν συμβάλει αξιοσημείωτα στο Twitter, θα επηρεαστεί, αλλά αυτή η ενέργεια είναι δυστυχώς απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιτυχία της επιχείρησης στο μέλλον", δηλώνει η εταιρεία προς τους εργαζομένους της.

Τουίτερ - twitter - γραφεία

Ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανέλαβε τον έλεγχό του την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από έξι μήνες μιας πολύ επεισοδιακής εξαγοράς.

Αμέσως διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο, απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη και ξεκίνησε σχέδια μεγάλης κλίμακας με στόχους που πρέπει να επιτευχθούν γρήγορα. Αρκετοί μηχανικοί ανέφεραν ότι χρειάστηκε να κοιμηθούν εκεί κάποια βράδια.

Ο Έλον Μασκ έφερε προγραμματιστές της Tesla ήδη από την Παρασκευή για να κάνουν έλεγχο της δουλειάς εργαζομένων στο Twitter.

Πολλοί μηχανικοί χρειάστηκε να τυπώσουν τις τελευταίες γραμμές κώδικα που είχαν παράξει, σύμφωνα με έναν εργαζόμενο, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Επίσης καταρτίστηκαν κατάλογοι που συγκρίνουν τους επιστήμονες πληροφορικής μεταξύ τους κυρίως βάσει του όγκου παραγωγής τους, σύμφωνα με άλλον εργαζόμενο.

Τουίτερ - twitter - γραφεία

"Προσφυγή πρώην εργαζομένων"

Στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή, ομάδα πέντε εργαζομένων, που είχαν μόλις απολυθεί, κατέθεσε αγωγή κατά του Twitter με το επιχείρημα ότι ο όμιλος δεν συμμορφώθηκε με την προθεσμία 60 ημερών που προβλέπεται από τον νόμο στην περίπτωση μαζικών απολύσεων (Warn Act), σύμφωνα με το κείμενο της προσφυγής το οποίο περιήλθε επίσης σε γνώση του AFP.

"Η τρέχουσα διαδικασία απολύσεων είναι φάρσα και ντροπή. Επιτελείς της Tesla λαμβάνουν αποφάσεις για ανθρώπους για τους οποίους δεν γνωρίζουν τίποτα εκτός από τον αριθμό των γραμμών κώδικα που παράγουν. Είναι εντελώς παράλογο", ανέφερε την Κυριακή σε μήνυμά του στο Twitter ο Τέιλορ Λιζ, ο διευθυντής ομάδας μηχανικών ο οποίος είπε ότι απολύθηκε.

Την Πέμπτη, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι του δικτύου εξέφραζαν την απογοήτευσή τους ή έκαναν χιούμορ.

"Οι μαζικές απολύσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, ωστόσο όλοι στο Twitter έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους. Τη δουλειά που περιγραφόταν στο συμβόλαιό τους, τη δουλειά που αγαπούσαν, τη δουλειά με όλους τους συναδέλφους που γνώριζαν και εκτιμούσαν", σημείωσε παράλληλα η Έλι Σούτζε, μια πληροφορικός του Twitter στο Λονδίνο, σύμφωνα με το προφίλ της.

"Είναι η αρχή μιας λευκής σελίδας σε όποια πλευρά και να βρεθεί κανείς", πρόσθεσε.

Τουίτερ - twitter - γραφεία

Το μέτρο αυτό επιβεβαιώνει την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας που αναμενόταν ευρέως για την καλιφορνέζικη εταιρεία υπό την διεύθυνση του Έλον Μασκ.

Πολλά στελέχη παραιτήθηκαν αυτήν την εβδομάδα ενώ περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι είχαν ήδη αποχωρήσει από το καλοκαίρι με την θέλησή τους, σύμφωνα με εργαζόμενο.

"Αν δεν σας αφορά, θα λάβετε ειδοποίηση στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο Twitter. Αν σας αφορά, θα λάβετε ειδοποίηση για τα προσεχή στάδια στην προσωπική σας ηλεκτρονική διεύθυνση", αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη χθες στους εργαζόμενους του Twitter, στο οποίο υπενθυμίζεται σε όλους να ελέγχουν τα εισερχόμενά τους email, "συμπεριλαμβανομένων των ανεπιθύμητων μηνυμάτων" τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 168 σημεία

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου επιστρέφει στην πρωθυπουργία

Κακοκαιρία “EVA”: πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Παρασκευή