Κοινωνία

15 Οκτωβρίου 2022 07:17 Τελευταία ενημέρωση : 15 Οκτωβρίου 2022 13:46

Κολωνός - Βιασμός: Ταυτοποίηση δύο ανδρών που συνομιλούσαν με την 12χρονη

Διάβασέ μου το...

Που και ποτε ήρθαν σε επαφή με τους αστυνομικούς οι δύο άνδρες. Τι αναφέρουν σε ένορκες καταθέσεις τους. Τι ερευνά τώρα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Κολωνός - Βιασμός: Ταυτοποίηση δύο ανδρών που συνομιλούσαν με την 12χρονη
-

(εικόνα αρχείου)

Σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού με τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης, σε δεύτερη ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από εκείνη για την σύλληψη 33χρονου, ο οποίος φέρεται να έχει βιάσει τουλάχιστον δύο φορές την 12χρονη,  αναφέρεται πως ταυτοποιήθηκαν δύο άνδρες που το καλοκαίρι, μέσω εφαρμογής, συνομιλούσαν με την ανήλικη.

Οι δύο άνδρες μετέβησαν αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ και κατέθεσαν πως συνομιλούσαν με άτομο που έμοιαζε με την εν λόγω ανήλικη.

Οι αστυνομικοί πιστοποίησαν ότι τα στοιχεία τους αντιστοιύσαν σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η 12χρονη στην επίμαχη εφαρμογή.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 36 ετών. Αμφότεροι δηλώνουν άνεργοι. Ο ένας κατοικεί στην Ελευσίνα και ο άλλος στην Αθήνα.

Τα κινητά τους κατασχέθηκαν για περαιτέρω έρευνα.

Οι δύο άνδρες, αφού έδωσαν ένορκη κατάθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής  εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί,  οι οποίοι πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες της 14-10-2022, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης από τον σύντροφο της μητέρας της

Τουρκία - Ανθρακωρυχείο: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη (εικόνες)

Βιασμός ανήλικης: σύλληψη 33χρονου που βίασε την 12χρονη τουλάχιστον δύο φορές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ