Πολιτική

22 Σεπτεμβρίου 2022 23:01

Δένδιας - Νούλαντ: Επί τάπητος οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ουκρανία

Διάβασέ μου το...

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συνεχίζει τις επαφές στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Δένδιας - Νούλαντ: Επί τάπητος οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ουκρανία
-

Με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντηση, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε για τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία.

Με τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα επαφών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «Συζητήσαμε για την ανάπτυξη σχέσεων Ελλάδας - Μολδαβίας, την ευρωπαϊκή προοπτική της Μολδαβίας, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις στην περιοχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουχάρ Οσμάνι. Στην συνάντηση συζήτησαν για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, τις εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια και την στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαία: Τρεις παρασύρσεις ανηλίκων σε λίγες ώρες - Τα δύο σε κρίσιμη κατάσταση

CNN: Ο Ιρανός πρόεδρος ακύρωσε συνέντευξη γιατί η Αμανπούρ αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα

Έκρηξη - Χαλκίδα: Πέθανε ο άνδρας που τραυματίστηκε στην κουζίνα του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ