Πολιτική

13 Σεπτεμβρίου 2022 22:32

Ναυάγιο στη Μαρμαρίδα: Λιμενικό και Μηταράκης διαψεύδουν τους Τούρκους

Διάβασέ μου το...

Κατηγορηματική διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών για επαναπροώθηση στο ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 6 μετανάστες.

Ναυάγιο στη Μαρμαρίδα: Λιμενικό και Μηταράκης διαψεύδουν τους Τούρκους
-

Στην κατηγορηματική διάψευση τουρκικών ΜΜΕ, που συνεχίζουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και καταγγέλλουν ευθύνες της Ελλάδας για το ναυάγιο στη Μαρμαρίδα εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, προχώρησαν τόσο το Λιμενικό Σώμα, όσο και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης, σε ανάρτηση του στο twitter, αναφέρει ότι, «Θανατηφόρο περιστατικό στα τουρκικά χωρικά ύδατα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, περιστατικό για το οποίο η Ελλάδα δεν είχε καμία ανάμειξη. Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Turkish media report a fatal incident in Turkish territorial water, an incident for which Greece had no involvement. Turkey needs to do more to prevent illegal departures, which put human lives at risk. https://t.co/cM2kxjXEgt

— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) September 13, 2022

Ειδήσεις σήμερα: 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διαθήκη της θα σφραγιστεί σε χρηματοκιβώτιο για σχεδόν ένα αιώνα

Κορονοϊός – Μεταλλάξεις: Ο “Κένταυρος” έφτασε στην Ελλάδα

Καταγγελία: 60χρονη βιάστηκε και ξύπνησε χωρίς να ξέρει που βρίσκεται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ