Quantcast

Life

09 Σεπτεμβρίου 2022 10:51

“OPEN DOOR RUN”: αγώνας δρόμου για την “Πόρτα Ανοιχτή”

Διάβασέ μου το...

Όλα τα έσοδα του OPEN DOOR RUN θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων, που λειτουργεί στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης, στην Αργυρούπολη.

“OPEN DOOR RUN”: αγώνας δρόμου για την “Πόρτα Ανοιχτή”

Μετά από δύο συνεχή χρόνια αναβολών λόγω της πανδημίας, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει ξανά τον φιλανθρωπικό αγώνα OPEN DOOR RUN, σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Όλα τα έσοδα του OPEN DOOR RUN θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας Ενηλίκων, που λειτουργεί στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη.

Το Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε ενήλικες με βαριάς μορφής εγκεφαλική παράλυση, που αλλιώς θα βρισκόντουσαν απομονωμένοι στα σπίτια τους.

Το OPEN DOOR RUN θα ξεκινήσει στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ στις 9.00 π.μ. και θα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10χλμ. και 5 χλμ. για τους ενήλικες και 800 μ. για τα παιδιά. Για τη διαδρομή των 800μ., η συμμετοχή παιδιών και ΑΜΕΑ είναι δωρεάν.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ξεκινήσει. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επισκεφθείτε το ακόλουθο link: https://www.myrace.gr/event/4540/registrations.html

Το πακέτο συμμετοχής μπορείτε να το παραλάβετε:

  • το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 , ώρες 12:00-16:00, από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργυρούπολης (Τριπόλεως 6 & Λ. Κύπρου).
  • την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, πριν την εκκίνηση του αγώνα, ώρες 07:30-08:30, στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ (Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη).

OPEN DOOR RUN

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ/ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα, αποβλέπει πάντα στην άρση των φραγμών που δημιουργούν η άγνοια και η προκατάληψη και προσπαθεί να χτίζει στέρεες γέφυρες επικοινωνίας. Προσφέρουμε σεβασμό, υποστήριξη, ενθάρρυνση και ελπίδα στον άνθρωπο με αναπηρία σε κάθε στάδιο της ζωής του, ενώ συγχρόνως βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας, μετεκπαιδεύουμε στελέχη, ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και ενθαρρύνουμε την επιστημονική έρευνα, κυρίως γύρω από τα αίτια της εγκεφαλικής παράλυσης και πιθανά μέτρα πρόληψης.

Το κλίμα αυτό χαρακτηρίζει όλο το έργο μας, και με το πρωτοποριακό μας πνεύμα ανοίγουμε διαρκώς καινούριους δρόμους και επεκτείνουμε τον ορίζοντα του ανθρώπου με εγκεφαλική παράλυση. Πιστεύουμε πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά συστατικά στη ζωή κάθε ανθρώπου, είμαστε αποφασισμένοι να μη δειλιάσουμε όσο υπάρχει ένα παιδί, ένας νέος ή ένας ενήλικας που χρειάζεται τη βοήθειά μας και δε θα παύσουμε ποτέ να αποβλέπουμε σ’ έναν θαυμαστό, καινούριο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι.

Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων υψηλής ποιότητας για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας. Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».

Διεύθυνση: Μ. Γερουλάνου 117, 164 52, Αργυρούπολη Τηλ.: 210 9622290 / e-mail: opendoor@eps-ath.gr / www.eps-ath.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στην Λάρισα: Την βρήκαν χτυπημένη στο κεφάλι και τυλιγμένη με πάπλωμα (εικόνες)

Υποκλοπές - Ανδρουλάκης στον ΑΝΤ1: Παρακρατικοί και ΕΥΠ λειτουργούν μαζί (βίντεο)

Οικονόμου: Εκλογές το 2023, μπορεί και πριν τις Πανελλαδικές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ