Πολιτική

01 Σεπτεμβρίου 2022 12:42 Τελευταία ενημέρωση : 01 Σεπτεμβρίου 2022 20:51

Μητσοτάκης: Συνεχή μέτρα στήριξης, όσο επιτρέπει ο Προϋπολογισμός

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στους πρώτους σταθμούς της περιοδείας του στις Σέρρες, κατά την επίσκεψη του σε παραγωγικές μονάδες.

Μητσοτάκης: Συνεχή μέτρα στήριξης, όσο επιτρέπει ο Προϋπολογισμός
-

Η κυβέρνηση στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με μία σειρά από μέτρα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε γαλακτοβιομηχανία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Σέρρες.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, το πιο σημαντικό από τα μέτρα ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του εμβληματικού εθνικού προϊόντος, της φέτας και η προστασία της έναντι διεκδικήσεων άλλων χωρών, αλλά και η εξασφάλιση ότι η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει, έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι που τροφοδοτούν την εν λόγω μονάδα με 15 τόνους γάλα την ημέρα να γνωρίζουν ότι μπορούν και αυτοί να πάρουν μία αξιοπρεπή τιμή η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη δουλειά την οποία κάνουν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο μέτρο που επιτρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, ώστε να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν.

Η ελληνική Οικονομία είναι σήμερα περισσότερο εξωστρεφής

"Δεν θα κουραστώ να λέω ότι δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση η οποία δεν έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα στεκόμαστε πάρα πολύ ως κυβέρνηση", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος νωρίτερα σε εργαζόμενους εταιρείας κατασκευής γραφείων. Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα και σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία είναι σήμερα περισσότερο εξωστρεφής από ότι ήταν πριν 3 χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να μειώσει την ανεργία και να δημιουργήσει καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΕΡΡΕΣ

"Δεν θα κουραστώ να λέω ότι δεν υπάρχει επιτυχημένη επιχείρηση η οποία δεν έχει ικανοποιημένους εργαζόμενους και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα στεκόμαστε πάρα πολύ ως κυβέρνηση, όχι μόνο με μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση της φορολογίας, αλλά και με διαρκή κίνητρα στις επιχειρήσεις να στηρίζουν το προσωπικό τους, να το επιμορφώνουν, να μπορούν συνέχεια επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να προχωράνε μαζί χέρι-χέρι", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνέχισε αναφέροντας: "Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο το έχετε κάνει πράξη και σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και με ακόμη μεγαλύτερη ορμή σε αυτή την κατεύθυνση. Η κυβέρνησή μας θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα. Ο πρώτος μας σκοπός όταν ήρθαμε στα πράγματα πριν από τρία χρόνια ήταν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας. Το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά περισσότερα, αλλά θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται χωρίς τον ιδιωτικό τομέα. Και εάν δεν υπάρχει ένα κατάλληλο πλαίσιο το οποίο να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να επενδύουν, να μπορούμε να μειώσουμε τη φορολογία τους, να τους διευκολύνουμε με θέματα όπως το κόστος ρεύματος, να απλοποιήσουμε τις αδειοδοτήσεις, τότε επιχειρηματική άνθηση δεν θα υπάρξει. Αυτό είναι κάτι το οποίο το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό για αυτό και σήμερα η ελληνική οικονομία είναι πολύ πιο εξωστρεφής από ότι ήταν πριν από 3 χρόνια. Δεν οφείλεται μόνο στον τουρισμό οφείλεται και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις, όπως η δική σας που τόλμησαν και τώρα δρέπουν τους καρπούς του επιχειρηματικού ρίσκου που ανέλαβαν".

Επίσκεψη στην πόλη των Σερρών

"Κύριε πρόεδρε, καλώς ήρθατε στην πόλη των Σερρών, καλώς ήρθατε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θέλω να γνωρίζετε ότι όλοι οι νεοδημοκράτες είμαστε μία γροθιά μαζί σας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε, με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι οι Έλληνες"Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών, όπου εξελίχθηκε μια μίνι συγκέντρωση.

Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρθηκε, αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και σημείωσε: "Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρνει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο δήμαρχος (Αλέξανδρος Χρυσάφης), ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 όπου ένα μικρό αγόρι με μία ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου, για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας. Του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ".

Κυριάκος Μητσοτάκης - φωτογραφία - Κωνσταντίνος Καραμανλής

"Η κυβέρνησή μας έχει συμπληρώσει τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και η καλύτερη απόδειξη του τι έχουμε πετύχει είναι το έργο μας, θέλουμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια", επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε ψηφοφόρους και φίλους της Νέας Δημοκρατίας έξω από καφέ στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών.

Απαντούμε με έργα, μικρά και μεγάλα, στους πολιτικούς μας αντιπάλους που γκρινιάζουν και μας υπονομεύουν, είπε ο πρωθυπουργός. "Και η σημερινή σας παρουσία εδώ είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν το 2023 με αυτοπεποίθηση", είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: "Για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να κρίνει και να συγκρίνει το δικό μας έργο, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων με το έργο κάποιων άλλων, έργο εντός εισαγωγικών, οι οποίοι θέλουν και πάλι να διεκδικήσουν κι αναρωτιέμαι άραγε τι; Τη δυνατότητα να μας γυρίσουν πίσω; Η Ελλάδα δεν γυρνάει πίσω, κοιτάει μόνο μπροστά και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να στείλω σήμερα από τις Σέρρες".

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απέναντι στην ενεργειακή κρίση και υπογράμμισε: "Περνάμε δύσκολους καιρούς εν μέσω μιας πρωτοφανούς γεωπολιτικής και ενεργειακής κρίσης Δεν νομίζω ότι υπήρξε κυβέρνηση η οποία χειρίστηκε περισσότερες δυσκολίες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή την τριετία. Σταθήκαμε όρθιοι, η χώρα στάθηκε όρθια, η χώρα προόδευσε, η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν τρία χρόνια. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά, είναι πιο ισχυρή οικονομικά, η γνώμη της μετράει εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Η κρίση αυτή δεν είναι αποτέλεσμα δικών μας επιλογών. Πρέπει να τη διαχειριστούμε, όμως, και όπως διαχειριστήκαμε την κρίση του κορονοϊού και βγήκαμε πιο ισχυροί από αυτήν, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση. Λίγη υπομονή μέχρι την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα μου δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσω το πλαίσιο στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας το δύσκολο χειμώνα ο οποίος έρχεται. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, θα σεβαστούμε τα δημοσιονομικά όρια, τα οποία θα συμβάλουν στην αυτοσυγκράτηση και όχι στην επιστροφή σε υπερβολές του παρελθόντος. Θα αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι αυτή η παράταξη δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα". 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΕΡΡΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΣΕΡΡΕΣ

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και είπε χαρακτηριστικά: "Είναι μία υποδοχή που παραπέμπει πιο πολύ σε προεκλογική περίοδο και ο ενθουσιασμός σας και η αγάπη σας. Έχουμε, ακόμα, πολλούς μήνες μέχρι τις εκλογές. Κρατήστε ζωντανή την ενέργειά σας θα τη χρειαστούμε στις εκλογές το 2023".

Ο πρωθυπουργός περπάτησε από το Επισκοπείο, όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Θεολόγο, μέχρι την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο. Χαιρέτισε καταστηματάρχες, θαμώνες των καφέ και περαστικούς, ενώ συνομίλησε με αρκετούς κατοίκους.

Τον πρωθυπουργό στη βόλτα συνόδευαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής και οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης. 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την υπό κατασκευή νέα πτερύγια της ψυχιατρικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Σερρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου ενημερώθηκε για την κατασκευή του νέου πυροσβεστικού σταθμού. 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Bullying στον Πύργο - Μητέρα 14χρονου: Το παιδί φοβόταν τόσο που δεν μιλούσε σε κανέναν (βίντεο)

Τροχαίο: Θρήνος για την Ειρήνη που σκοτώθηκε λίγες ώρες πριν τον γάμο της

Μπακογιάννης: Ούτε αύξηση στα δημοτικά τέλη ούτε σβηστά φώτα (βίντεο) 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ