Οικονομία

20 Αυγούστου 2022 12:37 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2022 15:36

Έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία - ΕΕ: “Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία”

Διάβασέ μου το...

Μηνύματα από την Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Eurogroup για την έξοδο της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία.

Έξοδος από την Ενισχυμένη Εποπτεία - ΕΕ: “Η Ελλάδα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία”
-

Με αναρτήσεις τους στα social media, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρονται στην έξοδο της Ελλάδος απο το καθεστώς της ενισχυμένης ευρωπαϊκής εποπτείας.

Μηνύματα έχουν στείλει τόσο η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, οι οπίοι χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία και κάνουν λόγο για μια καινούρια εποχή που αρχίζει για την χώρα και τους πολίτες της.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρει «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαική Ενωση πάντα στο πλευρό σας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σημειώνει «Είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, καθώς σήμερα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Ειναι μια επιτυχία χάρη στην τήρηση των δεσμεύσεων των Ελλήνων πολιτών και των Αρχών της χώρας, σε συνδυασμό με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Η Ελλάδα κινείται προς τα εμπρός».

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου αναφέρει «Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες. Ιδιαίτερο φόρο τιμής στους Κ.Μητσοτάκη και Χ. Σταικούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία»

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: νεκροί δύο νέοι σε δυστύχημα με αυτοκίνητο

Νίκος Πουλιάσης: Ο πιλότος που επιχειρούσε στα Ίμια

Βρετανία: Συζυγοκτόνος μεταφέρει με βαλίτσα την σορό της γυναίκας του (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ