Τεχνολογία - Επιστήμη

18 Αυγούστου 2022 17:58

Viral: Μηχανικός έβαλε “πόδια” σε… φίδι (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το πείραμα ενός μηχανικού που υποστηρίζει πως “διόρθωσε ένα σφάλμα της Φύσης”.

Viral: Μηχανικός έβαλε “πόδια” σε… φίδι (βίντεο)
-

Ένα φίδι…ρομπότ δημιούργησε ο μηχανικός και YouTuber Άλλεν Παν, αναρτώντας στο κανάλι του σχετικό βίντεο με τον τίτλο «Δίνοντας ξανά πόδια στα φίδια». Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα ερπετά που σήμερα δεν έχουν πόδια εξακολουθούν να έχουν στο DNA τους το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη των άκρων.

Στο βίντεο, ο Παν εξηγεί το πώς εμπνεύστηκε από άλλα ερπετά και υδρόβια ζώα για την κατασκευή των ρομποτικών άκρων του φιδιού και μας περιγράφει τις δοκιμές που έκανε με ένα λούτρινο κουκλάκι σε σχήμα…φιδιού. Με τον καιρό, ο μηχανικός κατάφερε να δημιουργήσει έναν λειτουργικό εξωσκελετό με πόδια, τον οποίο δοκιμάζει στο τέλος του βίντεο σε ένα πραγματικό φίδι.

Το ιδιαίτερο αυτό πείραμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ημέρες, με τις αντιδράσεις του κόσμου να ποικίλλουν.

Άλλοι, όπως αναφέρει το eleftherostypos.grαντιμετώπισαν το εγχείρημα με επιφυλακτικότητα, ωστόσο οι περισσότεροι ενθουσιάστηκαν με το πόσο εύκολα το φίδι συνήθισε τον εξωσκελετό. Μερικοί έκαναν, μάλιστα, λόγο για ένα «χαριτωμένο» και «πολύ παρεξηγημένο» είδος, αφού το βίντεο τους έκανε να δουν τα φίδια με άλλο μάτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Σίφνος: Νεκρός νεαρός ψαροντουφεκάς

Ξάνθη: Φωτιά και εκρήξεις σε πολυκατοικία (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ