Πολιτική

14 Αυγούστου 2022 12:09 Τελευταία ενημέρωση : 14 Αυγούστου 2022 15:52

“Αττίλας ΙΙ” - Δένδιας: η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει διχοτομημένη

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών, στο μήνυμα του για την θλιβερή επέτειο της β' φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

“Αττίλας ΙΙ” - Δένδιας: η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει διχοτομημένη
-

Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του για τα 48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του «Αττίλα».

Ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας,

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας διαμηνύει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αναλυτικά, σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει: «48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του "Αττίλα". Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη. Μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Σε δήλωση του, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει «Στις 14 Αυγούστου του 1974 συντελέστηκε η τελευταία πράξη στην κυπριακή τραγωδία. Το 36,2% του νησιού παραμένει κατεχόμενο. Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι εκτοπίστηκαν και χιλιάδες σκοτώθηκαν ή γράφτηκαν στις λίστες των αγνοουμένων. Η εθνική αυτή πληγή μένει ακόμη ανοικτή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα τουρκικά τετελεσμένα διεκδικώντας λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Καγκάης: Ο 92χρονος Ροδίτης που κάνει βουτιές από βατήρα (βίντεο)

Τροχαίο: Ασθενοφόρο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη (εικόνες)

“Αμπντουλχαμίντ Χαν”: εικόνες μέσα από το τουρκικό πλοίο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ