Κόσμος

06 Αυγούστου 2022 18:24 Τελευταία ενημέρωση : 06 Αυγούστου 2022 20:21

Ερντογάν - Πούτιν: Πρώτο θέμα στον τουρκικό Τύπο η συνάντηση στο Σότσι

Διάβασέ μου το...

Για νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας κάνει λόγο ο τουρκικός τύπος που πρόσκειται στην κυβέρνηση και εκθειάζει τον ρόλο της Άγκυρας στο ενεργειακό.

Ερντογάν - Πούτιν: Πρώτο θέμα στον τουρκικό Τύπο η συνάντηση στο Σότσι
-


Για μια νέα εποχή στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας κάνει λόγο σήμερα ο τουρκικός τύπος που πρόσκειται στην κυβέρνηση και εκθειάζει τον ρόλο της Άγκυρας στο ενεργειακό.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, τρεις εφημερίδες, η Σαμπάχ, η Γενί Σαφάκ και η Ακσάμ έχουν ακριβώς τον ίδιο τίτλο. Ότι «η Ευρώπη πρέπει να ευγνωμονεί την Τουρκία». Πρόκειται για σχόλιο που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πρέπει να είναι ευγνώμονες στην Άγκυρα η οποία τους πηγαίνει το φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Και η Χουριέτ με τίτλο «Η Σύνοδος Σότσι που παρακολούθησε η διεθνής κοινότητα», σχολιάζει ότι «τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στην Τουρκία» και ότι «θα ενισχυθεί η συνεργασία» μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Η εφημερίδα Τουρκίγε προβάλλει τη συμφωνία Ερντογάν – Πούτιν για τον τρόπο πληρωμής του φυσικού αερίου προς τη Ρωσία με τον τίτλο: «Οι πληρωμές φυσικού αερίου θα γίνονται σε ρούβλια» και επισημαίνει ότι συμφώνησαν ένα μέρος του φυσικού αερίου να πληρώνεται σε ρούβλια.

Η Μιλλιέτ με τίτλο «Δεν υπάρχει διάδρομος για την τρομοκρατία», γράφει ότι οι δύο ηγέτεες συμφώνησαν να συνεργαστούν σε 7 ζητήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κροατία: πολύνεκρο δυστύχημα με λεωφορείο (εικόνες)

Περιστέρι - Δολοφονία 17χρονης: Πώς εντοπίστηκε στην Βόρεια Μακεδονία ο σύντροφός της

Σκόπελος: Παιδί μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Βόλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ