Οικονομία

18 Ιουλίου 2022 13:11 Τελευταία ενημέρωση : 18 Ιουλίου 2022 17:19

Αισχροκέρδεια: πρόστιμο 10000 ευρώ σε δυο πρατήρια

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα δύο βενζινάδικα, στα οποία επιβλήθηκαν τα πρόστιμα. Σε ποιο νησί βρέθηκε άλλο πρατήριο, στον ιδιοκτήτη του οποίου έγινε σύσταση.

Αισχροκέρδεια: πρόστιμο 10000 ευρώ σε δυο πρατήρια
-

Πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τα πρατήρια βρίσκονται ένα στο Ναύπλιο και το άλλο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το πρόστιμο των 10.000 ευρώ ανά περιπτωση επιβλήθηκε, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, απο στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε "σύσταση", σε άλλο πρατήριο υγρών καυσίμων, που λειτουργεί στην Μήλο, ώστε να παύσει η επιχείρηση, όπως αναφέρεται στην ανακοινωση του Υπουργείου, "την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού".

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να βγει από τον γυάλινο πύργο του

Στην αρνητική πρωτιά της χώρας στην Ευρώπη με την πιο ακριβή βενζίνη, τοποθετεί την Ελλάδα το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην δήλωση του, αναφέρει τα εξής:

«Δεν υπάρχει αρνητικό ρεκόρ που να μην το έχει σπάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σήμερα το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε την Ελλάδα ως τη χώρα με την πιο ακριβή βενζίνη της Ευρώπης, τη στιγμή μάλιστα που έχει πολύ χαμηλότερους μισθούς από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το κράτος όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια ιδιωτών, αλλά βγάζει υπερκέρδη και το ίδιο από την αισχροκέρδεια αυτή. Αρνούμενη η κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, έφτασε να έχει υπερέσοδα 3,6 δισ. στο εξάμηνο. Σημαίνει ότι το πενιχρό κουπόνι βενζίνης ήταν απλά μία ακόμη κοροϊδία. Σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βγει από τον γυάλινο πύργο του. Αδυνατεί να καταλάβει ότι οι πολίτες δεν τα βγάζουν πέρα, δεν ζουν πλουσιοπάροχα όπως αυτός και οι φίλοι του. Αντιθέτως, εξαιτίας του πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα σε όλη την Ευρώπη».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας για Λιγνάδη: η κοινωνία δεν θέλει ένας καταδικασμένος για βιασμό να είναι εκτός φυλακής

Πισπιρίγκου: όλη η μήνυση του Δασκαλάκη στον Ηλιάδη (βίντεο)

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Αυξημένο το βοήθημα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ