Κοινωνία

17 Ιουλίου 2022 17:05

Ο Ιερώνυμος στη νήσο Άμπελο όπου ασκήτευσε ο Όσιος Λουκάς (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε το ετήσιο προσκύνημά του στο μοναστηριακό κάθισμα της Αγίας Μαρίνας, το οποίο ο ίδιος αναγέννησε τη δεκαετία του '80 και φροντίζει μέχρι σήμερα.

Ο Ιερώνυμος στη νήσο Άμπελο όπου ασκήτευσε ο Όσιος Λουκάς (εικόνες)
-


Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας τίμησε και φέτος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με την επίσκεψή του στη νήσο 'Αμπελο στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο Μακαριώτατος πραγματοποίησε το ετήσιο προσκύνημά του στο μοναστηριακό κάθισμα της Αγίας Μαρίνας, αυτοτελούς Μονής του Οσίου Λουκά, το οποίο ο ίδιος αναγέννησε τη δεκαετία του '80 και φροντίζει μέχρι σήμερα.

Η νήσος Άμπελος αποτέλεσε σημείο ασκητισμού του Οσίου Λουκά για περίπου τρία χρόνια, από το 942 μέχρι το 945, πριν εγκατασταθεί και ιδρύσει το μοναστήρι στο Στείρι Βοιωτίας.

Ιερώνυμος - Όσιος Λουκάς - νήσος Άμπελος

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο διευθυντής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασύνδεσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Απόστολος Καβαλιώτης. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά π. Σεραφείμ Παυλίδης με τον ιεροδιάκονο π. Χαράλαμπο Τσοκά.

Ιερώνυμος - Όσιος Λουκάς - νήσος Άμπελος

Ιερώνυμος - Όσιος Λουκάς - νήσος Άμπελος

Την επιμέλεια και την μέριμνα όλης της πανήγυρης, στην οποία βρέθηκαν πιστοί από τα γύρω χωριά, είχε ο επί πολλά έτη στενός συνεργάτης του Μακαριώτατου Ιωάννης Μπενέκος. Τους ύμνους απέδωσε ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου των Αθηνών, Γεώργιος Δεμελής.

Ιερώνυμος - Όσιος Λουκάς - νήσος Άμπελος

Φωτογραφίες: orthodoxianewsagency.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ: σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί για το συμβάν με το περιπολικό

Τροχαίο: πέθανε 23χρονος που “έδινε μάχη” 23 ημέρες στην ΜΕΘ

Κλέφτης τον χτύπησε στο κεφάλι, ενώ έβγαζε λεφτά από ΑΤΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ