Πολιτική

01 Ιουλίου 2022 17:07 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουλίου 2022 19:59

Ερντογάν: Δεν έχουμε καμιά έγνοια να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Ο Τούρκος Πρόεδρος επιμένει στο αφήγημα ότι τα ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο της Τουρκίας και η χώρα του είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.

Ερντογάν: Δεν έχουμε καμιά έγνοια να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα
-

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε νέες δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε καμιά έγνοια να μπούμε σε πόλεμο με την Ελλάδα ή να κάνουμε πόλεμο.  Ωστόσο, η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, το πρόβλημα είναι εδώ».

«Έκαναν δηλαδή 147 παραβιάσεις εναέριου χώρου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εδώ. Λοιπόν, αν είμαστε γείτονες, αν είμαστε φίλοι, αν θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Φυσικά, αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, τότε ποιο είναι το καθήκον μας; Η αεροπορία μου επίσης θα σηκωθεί και θα σας δώσει την εικόνα που χρειάζεστε. Αυτό κάνει η αεροπορία μας», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν και συνέχισε.

«Αν δεν το κάνει αυτό, τι θα πουν οι πολίτες μου; Πού είναι οι ένοπλες δυνάμεις μας; Γι' αυτό οι ένοπλες δυνάμεις μας κάνουν αυτό που τους αναλογεί, και αν συνεχιστούν αυτές οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.

Εδώ να πω ότι ο Μητσοτάκης μας δικαίωσε, αλλά πολλοί αρχηγοί, δεν ξέρω ποιος τους παρακίνησε, έκαναν μεγάλες προσπάθειες να μας συμφιλιώσουν. Είπαμε ότι δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, κοιτάμε τι φέρνουν και τι παίρνουν οι μελλοντικές συνθήκες και αξιολογούμε ανάλογα».

Αναστασιάδης - Ερντογάν - ΝΑΤΟ

Μιλλιέτ: Ο Μακρόν πήρε Αναστασιάδη από το χεράκι και τον πήγε στον Ερντογάν

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πήρε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον πήγε στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά το δείπνο της Μαδρίτης, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ, η οποία σχολιάζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και ανέβασε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά το δείπνο στην Μαδρίτη «πήρε από το χέρι τον Ε/Κ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη και προσπάθησε να τον φέρει κοντά με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν».

«Υπήρξε μια στιγμή που ονομάζεται ‘photo opportunity΄ στα αγγλικά. Ο Αναστασιάδης, από την άλλη, προσπάθησε να μετατρέψει αυτή την ολιγόλεπτη στιγμή σε μια απόπειρα επισημοποίησης της ‘εποικοδομητικής΄ του στάσης για τη λύση του Κυπριακού ανεβάζοντας το στιγμιότυπο της συνομιλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό” - Λέων: Η Πισπιρίγκου ζήτησε να γίνει τεχνικός σύμβουλος της! (βίντεο)

Δημητρακόπουλος: ο Φιλιππίδης μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή, αλλά ζητά να έρθει στην δίκη

Viral βίντεο: Οι γιαγιάδες από την Κρήτη... ξαναχτυπούν με “Μελιτζάνα από Αλάνα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ