Καιρός

15 Ιουνίου 2022 06:07

Καιρός: τοπικές βροχές και βοριάδες την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόση ένταση θα έχουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τετάρτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην βόρεια Εύβοια και στην ανατολική Θεσσαλία. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 31 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 και στο Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πρόσκαιρα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην κεντρική Μακεδονία οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ, στο Ιόνιο βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Στις Σποράδες, στην βόρεια Εύβοια και στην ανατολική Θεσσαλία αναμένονται τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι-απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός,  με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην βόρεια Εύβοια και στην ανατολική Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι - απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 29 και στο Ιόνιο τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Γερμανία: “Έκρηξη” κρουσμάτων

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 190 σημεία

Ζελένσκι: Ζωτικής σημασίας η έκβαση της μάχης στο Ντονμπάς



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ