Κοινωνία

09 Ιουνίου 2022 10:08

Πανελλήνιες 2022 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε Ηλεκτροτεχνία 2 και Ναυτικό Δίκαιο

Διάβασέ μου το...

Σε Ηλεκτροτεχνία 2, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης, εξετάστηκαν σήμερα οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ. Αναλυτικά τα θέματα.

Πανελλήνιες 2022 - ΕΠΑΛ: Τα θέματα σε Ηλεκτροτεχνία 2 και Ναυτικό Δίκαιο
-

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα σε Ηλεκτροτεχνία 2, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. 

Οι πανελλήνιες ολοκληρώνονται αύριο για τους απόφοιτους των ΓΕΛ με την εξέτασή τους σε Ιστορία, Φυσική, Οικονομία και ακολουθούν οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα.

Τα θέματα σε Ηλεκτροτεχνία 2

Τα θέματατα Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές

Τα θέματα στην Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Οι Πανελλαδικές ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους υποψηφίους των ΕΠΑλ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Παρασκευή στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και το Σάββατο εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν τα Μαθηματικά ('Αλγεβρα).

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Ειδήσεις σήμερα:

“The 2NightShow”- Πανταζής: Το εγγόνι μου θα με λέει “ΛΕΠΑ”

Πάτρα: “Έσπρωχνε” ναρκωτικά μαζί με το παιδί του

“Καλημέρα Ελλάδα” - Δελλατόλας: θυροκόλλησαν κλήτευση σε σπίτι που έμενα πριν 20 χρόνια (βίντεο)