Οικονομία

06 Ιουνίου 2022 23:48

Θεσσαλονίκη: 3,5 ημέρες τον χρόνο χαμένες στη κίνηση των δρόμων

Διάβασέ μου το...

Τι δείχνει έρευνα για το επίπεδο συμφόρησης των κεντρικών αρτηριών και γενικώς του οδικού δικτύου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: 3,5 ημέρες τον χρόνο χαμένες στη κίνηση των δρόμων
-

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς η Θεσσαλονίκη βουλιάζει ξανά στο κυκλοφοριακό χάος προ πανδημίας. Έρευνα του Pricefox με στοιχεία από την TomTom αναλύει την εικόνα στους δρόμους της συμπρωτεύουσας με τους αριθμούς να καίνε καθώς οι οδηγοί παραμένουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους 3 μέρες τον χρόνο.

Το 2021 η κυκλοφοριακή συμφόρηση αυξήθηκε στην Θεσσαλονίκη με την διάρκεια της μέσης διαδρομής να αυξάνεται κατά 2 λεπτά. Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζεται η εξέλιξη του δείκτη κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Θεσσαλονίκη από το 2019 έως το 2021.

Pricefox

Ένα επίπεδο συμφόρησης 25% για το 2021 σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, οι χρόνοι μετακίνησης ήταν 25% μεγαλύτεροι από ό,τι κατά τη διάρκεια των βασικών συνθηκών χωρίς συμφόρηση. Αυτό συνεπάγεται ότι μια μετακίνηση 15 λεπτών σε κατάσταση ελεύθερης ροής θα διαρκέσει σχεδόν 4 λεπτά περισσότερο όταν το επίπεδο συμφόρησης είναι στο 25%.

6 λεπτά κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα τον Δεκέμβριο του 2021 για διαδρομή 15 λεπτών

Σε μηνιαίο επίπεδο, χειρότερος μήνας με κριτήριο την κυκλοφοριακή συμφόρηση ήταν ο Δεκέμβριος του 2021 με την συμφόρηση να αγγίζει το 40%. Αυτό σημαίνει πως για την ίδια διαδρομή των 15 λεπτών οι οδηγοί στην Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι στην κίνηση για επιπλέον 6 λεπτά.

Pricefox

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 η χειρότερη μέρα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Σε ημερήσιο επίπεδο η πιο μποτιλιαρισμένη ημέρα στην Θεσσαλονίκη ήταν η Πέμπτη 14 Οκτωβρίου του 2021 με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να αγγίζει το 60%.

Μποτιλιάρισμα από 8 το πρωί έως 6 το απόγευμα τις καθημερινές

Σε ωριαίο επίπεδο, κατά τη διάρκεια του 2021, η μεγαλύτερη συμφόρηση παρατηρείται κάθε Δευτέρα πρωί 08:00 – 09:00 με συμφόρηση 39%. Η συμφόρηση παραμένει άνω του 30% τις καθημερινές από 08:00 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα.Pricefox

3,5 μέρες κολλημένοι στην κίνηση το 2019 οι Θεσσαλονικείς

Από την κυκλοφοριακή συμφόρηση οι οδηγοί στην Θεσσαλονίκη έμειναν συνολικά 84 ώρες (3,5 μέρες) ακινητοποιημένοι στους δρόμους το 2021 με το αντίστοιχο ποσό προ πανδημίας το 2019 να φτάνει τις 98 ώρες το χρόνο.

Pricefox

Εκτιμήσεις για 150 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα στη Θεσσαλονίκη

Τα ανασφάλιστα οχήματα στην χώρα μας ολοένα και αυξάνονται με τον αριθμό τους να ξεπερνά και τα 700 χιλιάδες οχήματα. Για την Θεσσαλονίκη ο αριθμός αυτός εκτιμάται στα 150 χιλιάδες οχήματα. Μέσω της online υπηρεσίας “myAuto”, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημα τους. Πλέον οι έλεγχοι γίνονται ηλεκτρονικά και είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος οδηγός να αποφύγει τα τσουχτερά πρόστιμα αν κινείται ανασφάλιστος. Στην περίπτωση που του καταβληθεί ηλεκτρονικό πρόστιμο η διαδικασία για να μπορεί να κινηθεί ξανά στους δρόμους είναι η παρακάτω:

Στο Pricefox οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου online από 5€/μήνα πληρώνοντας με άτοκες δόσεις και να εξοικονομήσουν έως 40% ετησίως.

Ειδήσεις σήμερα:

Φακελάκι - Μαιευτήρας στον ΑΝΤ1: Εγώ δεν ζήτησα τίποτα (βίντεο)

Κακοκαιρία: Ισχυρή καταιγίδα και κεραυνοί στην Αττική (βίντεο)

Ασέλγεια σε παιδιά: προφυλακίστηκε ο προπονητής πολεμικών τεχνών (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ