Κοινωνία

03 Ιουνίου 2022 06:31 Τελευταία ενημέρωση : 03 Ιουνίου 2022 12:13

Πανελλήνιες 2022 - ΓΕΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Διάβασέ μου το...

Δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων να «παίρνουν τη σκυτάλη».

Πανελλήνιες 2022 - ΓΕΛ: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
-


Δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να «παίρνουν τη σκυτάλη» από τους συμμαθητές στους στα ΕΠΑΛ.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά ('Αλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Τα μηνύματα Τσίπρα και Κουτσούμπα 

Μήνυμα στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.  Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

«Χθες ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια και σήμερα στα γενικά λύκεια. Η σκέψη μου είναι στα παιδιά που σε όλο και πιο δύσκολες συνθήκες -φρόντισε και φέτος η Υπουργός Παιδείας γι' αυτό, κόβοντας κι άλλες θέσεις στα Πανεπιστήμια- δίνουν την προσωπική τους μάχη.  Σήμερα όμως, για χιλιάδες 17χρονα και 18χρονα παιδιά, είναι η αρχή της διαδρομής και όχι το τέλος του κόσμου, όπως συχνά νομίζουν, φορτωμένα από την πίεση και τις αγωνίες των μεγάλων. Δύναμη, κουράγιο, τις πιο θερμές μου ευχές στις μαθήτριες, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Με την υπενθύμιση ότι τώρα αρχίζει μια διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις, ευκαιρίες και προκλήσεις. Θέλει πίστη, θέλει αγώνα, όμως εσείς είστε η γενιά στην οποία ακουμπάμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγές Νίκος Ανδρουλάκης σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε: «Καλή επιτυχία στα παιδιά μας. Οι εξετάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση είναι ένας σημαντικός αλλά σίγουρα όχι ο μοναδικός σταθμός στην πορεία της ζωής τους με μικρές ή μεγαλύτερες καθημερινές μάχες».

Στο μήνυμά του προς τις νέες και τους νέους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει: «Είμαστε μαζί σας στην προσπάθεια που κάνετε, κόντρα στις δυσκολίες και στα εμπόδια που σας ορθώνουν. Είμαστε μαζί σας γιατί, ό,τι και να καταφέρετε, εσείς κουβαλάτε το μέλλον και μόνο εσείς μπορείτε να το "ξελασπώσετε". Είμαστε μαζί σας γιατί το πιο σημαντικό SOS στη ζωή είναι να προχωράς μπροστά, με γνώση, τόλμη και αντοχή, για να γνωρίσεις τον κόσμο, για να αλλάξεις τη ζωή τη δική σου και των πολλών! Καλή επιτυχία και καλή δύναμη!».

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: ζέστη και βοριάδες την Παρασκευή

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε κηδεία στο Ουισκόνσιν (βίντεο)