Αθλητικά

02 Ιουνίου 2022 20:04

Roland Garros - Κόκο Γκοφ: Στον τελικό το παιδί “θαύμα”

Διάβασέ μου το...

H 18χρονη έβαλε "φρένο" στην ονειρεμένη πορεία της Μαρτίνα Τρέβιζαν κι έγινε η νεότερη φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν εδώ και 21 χρόνια.

Roland Garros - Κόκο Γκοφ: Στον τελικό το παιδί “θαύμα”
-

Η Αμερικανίδα έφηβη Κόκο Γκοφ νίκησε πολύ εύκολα στα δύο σετ (6-3, 6-1) την Ιταλίδα Μαρτίνα Τρεβιζάν κι έγινε η νεότερη φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν εδώ και 21 χρόνια.

Η 18χρονη Γκοφ, η οποία βρισκόταν ήδη σε περίοπτη θέση με την πρόκριση και μόνο στα ημιτελικά, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την κορυφαία αθλήτρια του κόσμου, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου νικώντας με 6-2 6-1 τη Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα, επεκτείνοντας το νικηφόρο σερί της σε 34 αγώνες.

Η Γκοφ, η οποία δεν έχει χάσει ακόμη σετ στο τουρνουά και είναι η νεότερη φιναλίστ σε οποιοδήποτε Grand Slam εδώ και 18 χρόνια, χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά της.

AP - Κόκο Γκοφ

Όταν βρήκε τον τρόπο να εξουδετερώσει το τιμωρητικό forehand της αριστερόχειρος αντιπάλου της κατάφερε να φτάσει στο πρώτο σετ κερδίζοντας τα τρία τελευταία games.

Η 28χρονη Τρεβιζάν, που διεκδικούσε να γίνει η φιναλίστ με τη χαμηλότερη κατάταξη στην ιστορία της διοργάνωσης, έκανε ένα ιατρικό διάλειμμα για να δέσει τη δεξιά γάμπα της.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα έγιναν χειρότερα γι΄ αυτήν, καθώς στα μέσα του δεύτερου σετ μετρούσε ήδη 35 λάθη. Η Γκοφ, Νο23 στον κόσμο, προηγήθηκε στη συνέχεια με 3-1 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, σφραγίζοντας τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της στο πρώτο της match point.

Ειδήσεις σήμερα:

Missing alert για 27χρονη

Σύλληψη νηπιαγωγού για σεξουαλική παρενόχληση 5χρονης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιστολή - έκκληση από τον Πελέ στον Πούτιν