Τεχνολογία - Επιστήμη

02 Ιουνίου 2022 15:56 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουνίου 2022 15:57

Κορονοϊός - Μεταλλάξεις: τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Αναλυτικά στοιχεία για κάθε παραλλαγή του ιού. Πόσα νέα κρούσματα ελέγχθηκαν από τον ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες.

Κορονοϊός - Μεταλλάξεις: τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα
-

Παράλληλα με την ανακοίνωση για τους νεκρούς, τους διασωληνωμένους και τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, αλλά και για την γεωγραφική κατανομή τους ανά περιφερειακή ενότητα, από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έγινε γνωστό ότι:

"Στην παρούσα αναφορά περιλαμβάνονται αποτελέσματα ανάλυσης από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, από 236 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 02 Μαΐου 2022 έως 29 Μαΐου 2022.

Από όλα τα δείγματα απομονώθηκε στέλεχος Omicron (B.1.1.529). Διακόσια είκοσι δύο από τα 236 δείγματα με στέλεχος Omicron αφορούσαν στο στέλεχος ΒΑ.2 (94%, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 79%), ενώ απομονώθηκε σε έξι δείγματα το στέλεχος ΒΑ.4 (3 από Περιφέρεια Κρήτης και 3 από Περιφέρεια Αττικής) και σε έξι δείγματα το στέλεχος ΒΑ.5 (5 από Περιφέρεια Κρήτης και ένα από Περιφέρεια Αττικής).

Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη. Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 55.548 αλληλουχηθέντα δείγματα (54.825 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 723 από εισαγόμενα).

Όσον αφορά στα στελέχη αυξημένου ενδιαφέροντος, η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον Πίνακα 3".

Κορονοϊός - μεταλλάξεις - πίνακας

Η ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ:

Σύλληψη νηπιαγωγού για σεξουαλική παρενόχληση 5χρονης

“Το Πρωινό” - Πισπιρίγκου: η πρώτη “επαφή” με την κεταμίνη και η ανατριχιαστική ανάρτηση

Αυτοκτονία γυμναστή - Αλεξόπουλος: Η φερόμενη ως υπαίτιος ήταν στο πάρτι με την Μπίκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ