Πολιτική

30 Μαΐου 2022 20:58

Ελληνοτουρκικά: μπαράζ παραβιάσεων από drone και αεροσκάφη

Διάβασέ μου το...

Συνεχίστηκε για πολλοστή ημέρα το κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, αλλά και μια υπέρπτηση.

Ελληνοτουρκικά: μπαράζ παραβιάσεων από drone και αεροσκάφη
-

Με πολεμικά αεροπλάνα και μη επανδρώμένα αεροσκάφη συνεχίζεται η τακτική των τουρκικών προκλήσεων και της έργω αμφισβήτησης των ορίων του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ένα τουρκικό UAV, πέταξε πάνω από το Αιγαίο, προέβη σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε μια υπέρπτηση.

Ειδικότερα, το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πραγματοποίησε στις 10:14 το πρωί, υπερπτήση πάνω από την Κανδελιούσσα, στα 19.000 πόδια.

Στην διάρκεια της ημέρας πέταξαν πάνω από το Αρχιπέλαγος και δύο τουρκικά F-16 σε σχηματισμό, τα οποία προχώρησαν σε μια παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο και προέβησαν σε 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: Καμία αμφισβήτηση για το νέο πόρισμα

Αμαλιάδα: Έφαγε ταμπλέτες απορρυπαντικού γιατί της πέρασε για γλυκά!

“Μόνα Λίζα”: Μεταμφιεσμένος άνδρας πέταξε τούρτα στο αριστούργημα του Ντα Βίντσι (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ