Καιρός

30 Μαΐου 2022 06:07

Καιρός: Βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που θα έχουμε τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός τη Δευτέρα. Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά.

Η ορατότητα νωρίς το πρωί στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 32 και στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τρίτη 31 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test τη Δευτέρα σε 166 σημεία

Νεπάλ: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους που αγνοούνταν

Μητσοτάκης – ενεργειακή ακρίβεια: Το πρόβλημα απαιτεί ευρωπαϊκή λύση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ