Συνταγές
Γεμιστά από τον Πέτρο Συρίγο - Μυστικά για να απογειώσετε την γεύση τους
Διάβασέ μου το...
Συμβουλές για τα υλικά, την προετοιμασία και την παρασκευή του φαγητού, μοιράστηκε με τους τηλεθεατές, ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".
Ο Πέτρος Συρίγος ετοίμασε και μας προτείνει ένα απο τα πλέον αγαπημένα ελληνικά φαγητά, τα γεμιστά, .
O σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", μοιράστηκε με τους τηλεθεατές, πολλά και χρήσιμα μυστικά και συμβουλές για την επιλογή των υλικών, την προετοιμασία και το "άνοιγμα" - καθάρισμα των λαχανικών και φυσικά για την ετοιμασία του.
Υλικά για γεμιστά
Λαχανικά για γέμισμα:
- 5 ντομάτες
- 5 κολοκυθάκια
- 5 πιπεριές
Για τη γέμιση:
- 300γρ. ρύζι κίτρινο
- 3 καρότα
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 κολοκυθάκια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 10 πατάτες
Αν θέλετε να κάνετε γεμιστά με κιμά, προσθέτουμε στα υλικά:
- 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
Τα μυστικά για τα γεμιστά:
- Το ρύζι για τα γεμιστά πρέπει να είναι μακρύκοκο, αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα βάζουμε ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- Τα γεμιστά θέλουν ελαιόλαδο και στην γέμιση και πριν μπουν στον φούρνο.
- Θέλουμε πάντα φρυγανιά στα γεμιστά μας πριν το ψήσιμο.
- Στο ταψί προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό για να βοηθήσουμε τα γεμιστά μας να ψηθούν.
- Όταν τα βγάλουμε αν θέλουμε αφαιρούμε τα υγρά όταν τα βγάλουμε.
- Τα γεμιστά τρώγονται καλύτερα και την επόμενη μέρα γιατί έχουν δέσει τα υλικά μας!
- Μπορείτε να κάνετε γεμιστά, όποια λαχανικά σας αρέσουν όπως κρεμμύδι, μελιτζάνα αλλά και πατάτες!
- Τα γεμιστά θέλουν αρκετό κρεμμύδι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, αυτό είναι το μυστικό τους.
Ευλογιά των πιθήκων: Συστάσεις από τον ΕΟΔΥ