Πολιτική

12 Μαΐου 2022 08:10 Τελευταία ενημέρωση : 12 Μαΐου 2022 17:12

Ακρόπολη: πανό του ΚΚΕ στον Ιερό Βράχο για τον πόλεμο και τις βάσεις (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αιφνιδίασαν τους φύλακες του Ιερού Βράχου τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, που ανάρτησαν δύο μεγάλα πανό.

Ακρόπολη: πανό του ΚΚΕ στον Ιερό Βράχο για τον πόλεμο και τις βάσεις (εικόνες)
-

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου», γράφει το πανό που ανάρτησε το πρωί το ΚΚΕ στην Ακρόπολη. 

Το ίδιο μήνυμα αναγράφεται σε δεύτερο πανό, που είναι γραμμένο στα αγγλικά και που ξεδιπλώθηκε, δίπλα στο πρώτο, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

πανό - Ακρόπολη - ΚΚΕ - Οχι στον πόλεμο

Τα μέλη του ΚΚΕ, κρατώντας κόκκινες σημαίες δίπλα από τα πανό, σύμφωνα με το 902.gr, «στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα: Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την επικύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές Βάσεις, καλούν τον λαό να παλέψει για την ακύρωση της, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια σε κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία».

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου ΥΠΠΟΑ

"Σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, στις 07:00 π.μ., πριν από την έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για το κοινό, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη μαζική εισβολή μελών και στελεχών του ΚΚΕ.

Περισσότερα από 100 άτομα με σημαίες και διπλωμένα πανό παραβίασαν με τη χρήση λοστών, τόσο την κεντρική πύλη εισόδου όσο και την εσωτερική πύλη ασφαλείας. Στη συνέχεια, αγνοώντας τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού, ανάρτησαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης δύο πανό με συνθήματα «όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες αποχώρησαν μία ώρα αργότερα, συντεταγμένα, με αναφώνηση συνθημάτων, υπό τη συνεχή εποπτεία του φυλακτικού προσωπικού του χώρου και αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στο άμεσο εξωτερικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος λειτούργησε κανονικά για το κοινό."

Ειδήσεις σήμερα:

Φλώρινα: καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης από τον πατέρα της

Δολοφονία Τοπαλούδη: Η ώρα της εισαγγελικής πρότασης για τους κατηγορούμενους

Κίνα: φωτιά σε αεροσκάφος την ώρα της απογείωσης (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ