Κόσμος

04 Μαΐου 2022 07:12

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ

Διάβασέ μου το...

Κυκλοφορούσε ως φήμη, ωστόσο η είδηση ήρθε πλέον και από επίσημα χείλη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ
-


Ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα επιβεβαίωσε πως ο Μιχαήλ, ο μαχητής του Τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή, είναι νεκρός. Η είδηση του θανάτου του Μιχαήλ είχε κυκλοφορήσει πριν από μέρες, ωστόσο, δεν είχε επιβεβαιωθεί. 

Ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ, η οποία πρόκειται να προβληθεί και επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος μαχητής σκοτώθηκε πολεμώντας τον ρωσικό στρατό στο Αζοφστάλ.

Ο Μιχαήλ όταν είχε μιλήσει στην ελληνική Βουλή, είχε αναφέρει πως «ο παππούς μου πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών, και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στην Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου. Πρέπει να μιλήσω όμως για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Μαριούπολη. Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού όπως ξέρετε είναι Έλληνες. Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό μας. Αυτή τη στιγμή όμως έχει καταστραφεί κατά 90% από τους βασικούς βομβαρδισμούς. Από την 1 Μαρτίου η πόλη περικυκλώθηκε από τους Ρώσους ναζιστές, παρακαλούμε βοηθήστε μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League: Στον τελικό η Λίβερπουλ με ανατροπή

Ενεργειακή κρίση - Μέτρα στήριξης: κυβερνητικό “πακέτο” 2,5 + 4,3 δις ευρώ

Ζακ Κωστόπουλος: Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ