Τεχνολογία - Επιστήμη

18 Απριλίου 2022 20:00

Σανγκάη – Μόσιαλος: Αδιέξοδη η πολιτική για μηδενική διασπορά του κορονοϊού

Διάβασέ μου το...

Τι απαντά ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο ενδεχόμενο να συμβαίνει κάτι άλλο. Τι λέει για τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Βρετανία.

Σανγκάη – Μόσιαλος: Αδιέξοδη η πολιτική για μηδενική διασπορά του κορονοϊού
-


Για το σκληρό lockdown και τις εικόνες χάους στην Σανγκάη, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος, τόνισε ότι αυτή είναι η πολιτική της Κίνας τα τελευταία δυο χρόνια. Όπως είπε οι Κινέζοι εφαρμόζουν πολύ πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού σε σχέση με την Δύση,

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι στην Κίνα θέλουν μηδενική διασπορά του ιού, ωστόσο υπογράμμισε ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη. Η διασπορά ιού με την παραλλαγή της Όμικρον 2 είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να μηδενιστεί.

«Έχουμε φύγει από την λογική ότι δεν θα νοσήσει κανείς έστω και ήπια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ιός πλέον έχει αλλάξει και η Κίνα δεν το έχει «καταλάβει». Επίσης, όπως είπε τα κινεζικά εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά.

Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο να συμβαίνει κάτι άλλο, όπως αρκετοί υποστηρίζουν, ο κ. Μόσιαλος, απέρριψε αυτές τις θεωρίες κάνοντας λόγια θεωρίες συνωμοσίας

Σχετικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν προκαλέσει ανησυχία, ο κ. Μόσιαλος, ξεκαθάρισε ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τον κορονοϊό και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για περιστατικά με τις κλασικές μορφές ηπατίτιδας. Όπως ανέφερε υπάρχει συστηματική επιδημιολογική παρακολούθηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Λέων: Το πανάκι με το αίμα βρέθηκε μέσα στο στόμα της Ίριδας

Δίκη Λιγνάδη: Οι φωτογραφίες από την Επίδαυρο και ο μάρτυρας

Προεδρικές εκλογές Γαλλία: Ο Μακρόν ξαναβάζει “φωτιές” με σέξι εμφάνιση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ