Κόσμος

15 Απριλίου 2022 11:42 Τελευταία ενημέρωση : 15 Απριλίου 2022 21:16

Σανγκάη: Σκληρό lockdown και εικόνες χάους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πρωτοφανείς εικόνες που προκαλούν την παγκόσμια κοινότητα. Εμφανείς οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Σανγκάη: Σκληρό lockdown και εικόνες χάους (βίντεο)
-

Απίστευτες είναι οι σκηνές που μεταφέρονται από τη Σανγκάη σε όλο τον κόσμο. Οι κάτοικοι της κινεζικής επαρχίας ζουν μια ιδιότυπη, αυταρχική και εκτός ορίων καραντίνα από τον κορονοϊό, την ώρα που ο αντίκτυπος του κινεζικού lockdown γίνεται αισθητός στην παγκόσμια οικονομία.

Αστυνομικοί με ειδικές στολές συλλαμβάνουν πολίτες που του εκλιπαρούν να μην τους πάρουν και τους μεταφέρουν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους καραντίνας που έχουν δημιουργηθεί, κρυφά, για όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό.

Δεν υπάρχει "χώρος" ούτε για αντίσταση, αφού όσοι βγουν θετικοί δεν μπορούν να αποφύγουν την απομάκρυνση από οπου βρίσκονται. Σε βίντεο που κυκλοφορεί, μάλιστα, φαίνονται αστυνομικοί να "τσιμπάνε" πολίτη με δαγκάνα!

Σανγκάη - χώροι απομόνωσης

Βίντεο που κυκλοφόρησε αποτυπώνει έναν τέτοιον χώρο, απομόνωσης, όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες ασθενείς με covid-19.

Σε κέντρο διαμονής ασθενών με κορονοϊό έχει μετατραπεί και συγκρότημα κατοικιών που ενώ προοριζόταν για παροχή κατοικιών σε προνομιούχους εργάτες στην περιοχή, εκκενώνονται για να «στοιβαχτούν» ασθενείς με κορονοϊό.

Ο όμιλος πρόσθεσε ότι μετέφερε 39 ενοικιαστές σε δωμάτια σε άλλο σημείο του συγκροτήματος κατοικιών και τους προσέφερε αποζημίωση.

«Το απόγευμα της 14ης Απριλίου, όταν η εταιρεία μας οργάνωσε την ανέγερση του φράκτη απομόνωσης, κάποιοι ένοικοι εμπόδισαν την κατασκευή του», επεσήμανε ο όμιλος, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Βάσει της πολιτικής μηδενικής covid-19 που ακολουθεί η Κίνα όποιος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι ένοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας ανησυχούν μήπως κολλήσουν covid-19.

Πολίτες απομακρύνονται βίαια από τα σπίτια τους, για να στεγαστούν όσοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαμαρτυρόμενων πολιτών είναι καθημερινότητα, ενώ ο κόσμος παραμένει απεγνωσμένα κλεισμένος στα σπίτια του.

Ειδήσεις σήμερα:

Χανιά: μεθυσμένος πυροβολούσε έξω από μπαρ

Διοικητής ΟΑΕΔ στον ΑΝΤ1: Πώς θα λειτουργήσει η επιδότηση στέγης

Έβλεπε live τη διάρρηξη στο μαγαζί του από το... Παρίσι! (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ