Καιρός

08 Απριλίου 2022 06:09

Καιρός: μεταβλητοί άνεμοι και άνοδος θερμοκρασίες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Παρασκευή, σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 22 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες στη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις το πρωί κυρίως στα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο, σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα δυτικά και στα νότια, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 22 με 24 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στα δυτικά, στα κεντρικά, ατα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ουκρανία – ΕΕ: Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

ΕΟΔΥ: rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 176 σημεία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα εγκλήματα πολέμου έρχονται στο φως




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ