Πολιτική

27 Φεβρουαρίου 2022 18:04 Τελευταία ενημέρωση : 27 Φεβρουαρίου 2022 20:36

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφυγε η ελληνική αποστολή

Διάβασέ μου το...

Αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία έφυγε από δύο σημεία της Αττικής.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφυγε η ελληνική αποστολή
-

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πτήσεις των δυο αεροσκαφών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρουν αμυντικό υλικό στην Ουκρανία. Τα δυο αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Την ίδια ώρα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αεροσκάφος της Aegean μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ανθρωπιστική βοήθεια - Ουκρανια

Τη συγκεκριμένη αποστολή συνοδεύει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ έγινε γνωστό ότι για την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας διατέθηκε και δεύτερο αεροσκάφος το οποίο αναμένεται να απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Ανθρωπιστική βοήθεια - Ουκρανια

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφασίστηκε η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην ΕΕ και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό να αποστέλλει αμυντικό υλικό, καθώς και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία - Πρόξενος στην Οδησσό: υπάρχουν Έλληνες σε περιοχές με λυσσαλέες μάχες (βίντεο)

Πόλεμος στην Ουκρανία: πλοίο με Έλληνες εγκλωβισμένο στην Οδησσό

Πόλεμος στην Ουκρανία - Χάρκοβο: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ