Πολιτική

26 Φεβρουαρίου 2022 21:21

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μήνυμα Δένδια στην Τουρκία και ο εκνευρισμός του Τσαβούσογλου

Διάβασέ μου το...

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για την Τουρκία, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου ομολόγου του, μέσω Twitter. Η απάντηση του ΥΠΕΞ.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μήνυμα Δένδια στην Τουρκία και ο εκνευρισμός του Τσαβούσογλου
-


Τον εκνευρισμό του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε συνέντευξη του Νίκου Δένδια.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, προειδοποιεί ότι «μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων». 

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» διαμηνύει ο Νίκος Δένδιας. 

«Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, ο φίλος μου Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια ξοδεύονται σε τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!» έγραψε σε tweet του ο Τούρκος ΥΠΕΞ. 

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου 

«Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στη σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την σημερινή ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Γερμανία: Το Βερολίνο ενέκρινε την αποστολή 400 RPG

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Υπό ουκρανικό έλεγχο το Κίεβο

Σακελλαροπούλου: πλήρης ενσωμάτωση των Ρομά στην κοινωνία