Πολιτική

19 Φεβρουαρίου 2022 19:56 Τελευταία ενημέρωση : 19 Φεβρουαρίου 2022 23:44

Μητσοτάκης - Χάρις: τι είπαν για τις τουρκικές προκλήσεις και την Ουκρανία

Διάβασέ μου το...

"Καυτή" η ατζένττα της συνάντησης της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας, στο Μόναχο.

Μητσοτάκης - Χάρις: τι είπαν για τις τουρκικές προκλήσεις και την Ουκρανία
-

Όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Μητσοτάκης - Χάρις

Μητσοτάκης - Χάρις

Μητσοτάκης - Χάρις

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Μητσοτάκης - Χάρις

Διαδοχικές οι συναντήσεις της Καμάλα Χάρις

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν είχε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο της αντιπροέδρου, σε κάθε συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ουκρανικό και υπογραμμίστηκε η ενιαία διατλαντική απάντηση.

Ειδικότερα, η Κάμαλα Χάρις συζήτησε για τα γρήγορα και αυστηρά οικονομικά μέτρα που θα επιβληθούν στην Ρωσία από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλους εταίρους εάν εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία.

Τέλος, συζητήθηκαν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες τόσο για την εκπομπή ενός αποτρεπτικού μηνύματος όσο και για τη διατήρηση της διπλωματίας.

Μητσοτάκης - Χάρις

Μητσοτάκης - Χάρις

Ειδήσεις σήμερα:

Euroferry Olympia - γιος αγνοούμενου: Το καράβι είναι άθλιο

Τζώρτζης Μονογυιός: μνημόσυνο στην Μύκονο για τον επιχειρηματία (εικόνες)

Φοιτήτρια ακινητοποίησε κλέφτη που επιτέθηκε στη φίλη της! (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ