Τεχνολογία - Επιστήμη

25 Ιανουαρίου 2022 11:50 Τελευταία ενημέρωση : 25 Ιανουαρίου 2022 14:22

“Ελπίδα”: Πού έδειξε ο υδράργυρος -16,5 βαθμούς

Διάβασέ μου το...

Η "Ελπίδα" έφερε... τον Βόρειο Πόλο στην Ελλάδα. Ποιες περιοχές είχαν τη χαμηλότερη θερμοκρασία.

“Ελπίδα”: Πού έδειξε ο υδράργυρος -16,5 βαθμούς
-

Η κακοκαιρία "Ελπίδα" έφερε τον... Βόρειο Πόλο στην Ελλάδα.

Η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές έπεσε κάτω από τους -14 βαθμούς Κελσίου και με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Νέο Καύκασο Φλώρινας με -16,5 °C.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης καταγράφηκαν σε Άγιο Παύλο Ημαθίας -15,2, Νευροκόπι -15, Περτούλι Τρικάλων -14,3, Άγιο Δημήτριο Ολύμπου -14,2, Βαρικό Φλώρινας -14,2 και Βωβούσα Ιωαννίνων -14 βαθμοί.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, πάντως η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί από την Αττική το μεσημέρι.

Την Τρίτη αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα δυτικά και τα νησιά τους 8 με 9 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός ενώ
στα βορειοδυτικά θα είναι ολικός.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Αττική Οδό: 2000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο

“Ελπίδα” – Διευθυντής Αττικής Οδού στον ΑΝΤ1: Ντρέπομαι για αυτήν την εικόνα

Θεσσαλονίκη: νεαρός σκότωσε τον πατέρα του


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ