Κόσμος

13 Δεκεμβρίου 2021 07:25 Τελευταία ενημέρωση : 13 Δεκεμβρίου 2021 20:38

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: φωτογραφία “ταξίδεψε” 200 χιλιόμετρα με έναν ανεμοστρόβιλο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων μακριά, από το σπίτι που διέλυσε ο ανεμοστρόβιλος, βρέθηκε η οικογενειακή φωτογραφία. Συγκινεί ο άνθρωπος που την εντόπισε.

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: φωτογραφία “ταξίδεψε” 200 χιλιόμετρα με έναν ανεμοστρόβιλο (εικόνες)
-

Οικογενειακή φωτογραφία, η οποία παρασύρθηκε όταν σπίτι χτυπήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από κάποιον από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις ΗΠΑ, διένυσε πάνω από 200 χιλιόμετρα, παρασυρμένη από τον άνεμο, αφηγήθηκε μια Αμερικανίδα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Βγαίνοντας προχθές Σάββατο το πρωί από το σπίτι της, στην πόλη Νιου Όλμπανι, στην πολιτεία Ιντιάνα, η Κέιτι Πόστεν πρόσεξε ένα μικρό κομμάτι χαρτί πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της. Όταν το μάζεψε, διαπίστωσε πως επρόκειτο για ασπρόμαυρη φωτογραφία. 

Το στιγμιότυπο, που εικονίζει μια λευκή γυναίκα που φοράει φουστάνι με ρίγες κι έχει ένα μικρό αγόρι στην αγκαλιά, έχει οπισθογραφημένη τη σημείωση «Γκέρτι Σουότσελ + Τζ. Ντ. Σουότσελ, 1942».

Η κυρία Πόστεν είχε την ιδέα να αναρτήσει τη φωτογραφία στους λογαριασμούς της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, με την ελπίδα πως έτσι θα βρει τους ιδιοκτήτες της.

Το μήνυμά της, που γνώρισε ευρεία διάδοση, επέτρεψε να επικοινωνήσει μαζί της οικογένεια από τη Ντόσον Σπρινγκς, πόλη στο Κεντάκι που εν μέρει καταστράφηκε από τους ανεμοστρόβιλους. 

Μέλος της οικογένειας, των Σουότσελ, αναγνώρισε τη φωτογραφία και τα πρόσωπα σε αυτήν. «Ουάου. Σκέψου πόσο μακριά έφτασε. Πρόκειται για φωτογραφία των παππούδων του πατέρα μου», σχολίασε ο Κόουλ Σουότσελ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook. 

Σε ευθεία γραμμή, η Ντόσον Σπρινγκς απέχει κάπου 210 χιλιόμετρα από τη Νιου Όλμπανι· με το αυτοκίνητο, κάπου 270. Πρόκειται άλλωστε για πόλεις σε διαφορετικές πολιτείες. 

Η κυρία Πόστεν διαβεβαίωσε πως ο σκοπός της είναι να επιστρέψει τη φωτογραφία στην οικογένεια Σουότσελ.

Ειδήσεις σήμερα:

“Εξοικονομώ 2021”: η πλατφόρμα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου και το ζεϊμπέκικο μετά την ήττα (βίντεο)

ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: οι γονείς του, οι ευχές και τα κεράσματα (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ