Συνταγές
Κοτόπουλο σχάρας με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο
Διάβασέ μου το...
Μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".
Κοτόπουλο στη σχάρα με 4 λαχταριστά έφτιαξε στο "Πρωινό" της Τετάρτης ο σεφ Πέτρος Συρίγος!
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που θα την έχεις έτοιμη στο πι και φι..
Συστατικά για το Kοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι λευκό
- 1 κ.τ.σ βούτυρο
- 1-2 σκ. σκόρδο
- 80 ml λευκό κρασί
- 250 ml ζωμό κοτόπουλο
- 250 ml Κρέμα γάλακτος
- 80 γρ παρμεζάνα
- 80 γρ πεκορίνο
- 100 γρ blue cheese
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- Μπούκοβο
- Σχινόπρασο
Η συνταγή για το Kοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα ροκφόρ
- Αλατοπιπερώνουμε ολόκληρα τα φιλέτα κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι που καεί ήδη με 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Σοτάρουμε καλά και από τις 2 πλευρές.
- Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο σε φετούλες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί λίγο το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο (ανακατεύουμε το ζεστό νερό με ένα κύβο κοτόπουλο) και αφήνουμε να βράσει λίγο το κοτόπουλο.
- Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρούμε το κοτόπουλο και τέλος ρίχνουμε τα τυριά για να δέσει η σάλτσα μας.
- Κόβουμε το φιλέτο σε ταλιατα (φέτες) το βάζουμε πάνω σε ρύζι ανάμεικτο και προσθέτουμε τη σάλτσα, μπούκοβο και ψιλοκομμένο σχινόπρασο.