Συνταγές
Γίγαντες λεμονάτοι στον φούρνο από τον Πέτρο Συρίγο
Διάβασέ μου το...
Μια γευστική παραλλαγή της κλασσικής συνταγής μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό”.
Γίγαντες λεμονάτους στον φούρνο με σπανάκι ετοίμασε και μας προτείνει ο Πέτρος Συρίγος!
Όπως λέει ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό», είναι μια υπέροχη και εύκολη συνταγή για γίγαντες που θα λατρέψεις, δυναμωτική, εύκολη και με λίγες θερμίδες!
Συστατικά για τους γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο
- 500 γρ φασόλια γίγαντες
- 200 γρ τοματάκια κον κασέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κ.τ.σ άνιθο
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 1 πράσο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 χυμό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Η συνταγή για τους γίγαντες με σπανάκι στον φούρνο
- Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε μπόλικο κρύο νερό να μουλιάσουν.
- Την επόμενη μέρα σουρώνουμε, βάζουμε νερό να βράσει(χωρίς αλάτι) και βράζουμε τους γίγαντες για 45 λεπτά με 1 ώρα, θέλουμε οι γίγαντες σχεδόν να βράσουν.
- Όσο βράζουν σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι, το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι, το λεμόνι το σπανάκι και αφού πέσει ο όγκος του, προσθέτουμε τις τομάτες.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε άνηθο, ξύσμα λεμόνι και έξτρα ζωμό λεμόνι και ελαιόλαδο, αν θέλετε και φέτα.
- Τέλος βάζουμε τον κύβο και περίπου 750 ml ζεστό νερό και προσθέτουμε τους γίγαντες, αφού πάρουν βράση μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι
να δέσει η σάλτσα και πιεί το ζουμί.
Χρήστος Κυριαζής: “τελευταίο αντίο” στον τραγουδιστή (εικόνες)
“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με εκπλήξεις και… ταραχές (εικόνες)
Ισπανία: “είπα ψέματα ότι ήμουν σε κώμα για 35 χρόνια” (βίντεο)