Πολιτική

10 Νοεμβρίου 2021 13:16 Τελευταία ενημέρωση : 10 Νοεμβρίου 2021 20:10

Σάλος με την Ολλανδή δημοσιογράφο και το επεισόδιο με τον Μητσοτάκη

Διάβασέ μου το...

Οι αναρτήσεις της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ μετά το επεισόδιο με τον Πρωθυπουργό και οι αντιδράσεις.

Σάλος με την Ολλανδή δημοσιογράφο και το επεισόδιο με τον Μητσοτάκη
-

Παραμένει… ενεργή η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ social media, λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο στο Μαξίμου, με αφορμή την ερώτηση για τα pushbacks που προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μαρκ Ρούτε.

«Ήταν σουρεαλιστικό. Ο Μητσοτάκης τα έχασε τελείως. Η πιο φρικτή εμπειρία ήταν: Τον κοίταξα ευθεία στα μάτια, βαθιά και είπε ψέματα, ψέματα. Φοβερό! Αποκαλώντας την αλήθεια προσβολή», ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια που έκανε στο Facebook η 61χρονη δημοσιογράφος και σε άλλο post της ανέφερε πως περισσότερα για το περιστατικό θα ανέφερε σήμερα (10.11.2021) και πως «όταν βγήκα έξω φαινόταν να με ακολουθεί και να με παρατηρεί ένας “κατάσκοπος”».

Μία από τις αναρτήσεις της στο Facebook ήταν μια φωτογραφία της που τράβηξε ο Μάριος Λόλος και τη δείχνει ως σκιά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με το καπέλο της και έγραψε: «Όποια κακεντρεχή σχόλια και αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή τη φωτογραφία είναι ΤΕΧΝΗ».

Παράλληλα, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έκανε share αναρτήσεις από τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία,όπου επίσης κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν ανθρώπους σε ανάγκη. «Αυτό: Ο Ρούτε και ο Μητσοτάκης επίσης πιστεύουν ότι είναι ΟΚ;», έγραψε.



Στο twitter, λίγο μετά τα όσα έγιναν στο Μαξίμου, είχε επιμένει να αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ψεύτη, λέγοντας πως έχει επισκεφτεί τον προσφυγικό καταυλισμό στη Σάμο.

Η ανάρτηση του γείτονα της Ολλανδής δημοσιογράφου

Εν τω μεταξύ, την ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, «καρφώνει» ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος όπως λέει σε ανάρτησή του είναι γείτονάς της.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Είδα το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο, μόνιμο κάτοικο Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και τον Μητσοτάκη.
Χρόνια γειτόνισσα μου, με δυο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της. Πλακώθηκα μαζί της άπειρες φορές από το 2010 στην ηρωική πλατεία Αυδή.

Συνεπώς λέω: Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου καί θύραν περιοχής περί τά χείλη μου!

Και πάω να φτιάξω τσάι!»



Το επεισόδιο στο Μαξίμου

Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, όταν η δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα push back, τις επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών, στο Αιγαίο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου και κατηγορώντας τον μάλιστα για ναρκισσισμό.

Στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να απαντήσει η δημοσιογράφος τον διέκοπτε, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, να της πει πως «δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτήριο να με προσβάλεις».

Ολλανδή δημοσιογράφος - Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Το επεισόδιο στο Μαξίμου σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε δηλωσή του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνηθίσει σε δύσκολες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις του στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχασε εύκολα την ψυχραιμία του και βγήκε εκτός εαυτού σε μια δύσκολη ερώτηση που έθεσε Ολλανδή δημοσιογράφος κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.  Δεν μπορεί όμως να εγκαλεί πειστικά έναν ξένο δημοσιογράφο ότι δημιουργεί ψευδή εικόνα για την Κυβέρνησή του, όταν ο ίδιος παραδέχεται ευθαρσώς ότι η Ελλάδα αναχαιτίζει βάρκες προσφύγων και μεταναστών διενεργώντας pushbacks στο Αιγαίο. Όταν αντί να πιέζει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, για μετεγκαταστάσεις προσφύγων αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη, για την εργαλειοποίηση από την Τουρκία και για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης, την καθησυχάζει ότι η Ελλάδα αποτελεί "ευρωπαϊκή ασπίδα". Επικαλείται μάλιστα τη νέα κλειστή δομή χιλιάδων ανθρώπων στη Σάμο και στη συνέχεια και τα άλλα νησιά, που καθιστούν τη χώρα de facto αποθήκη ψυχών και δεσμοφύλακα της Ευρώπης. Ελπίζουμε να έχει επίγνωση της σοβαρότητας όσων είπε και ότι η παραδοχή του φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα, καθώς τα pushbacks είναι παράνομα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και θέτουν σε συνεχή κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στην Βουλή αναφέρθηκε στο επεισόδιο με την δημοσιογράφο στο Μαξίμου. Μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε «πόσο σοβαρό να απολογείται προωθυπουργός σε μια υπόδικη» και πρόσθεσε: « λυπάμαι που κόμματα βγήκαν να υπερασπιστούν μια υπόδικη», σημειώνοντας ότι «ο Πρωθυπουργός δεν είναι της ΝΔ αλλά όλων των Ελλήνων».

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης ένιωσε προσβεβλημένος χθες όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου από το εξωτερικό σχετικά με τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Ταυτίζοντας τον εαυτό του και την κυβέρνησή του με την Ελλάδα, κατηγόρησε την Ολλανδή δημοσιογράφο ότι «προσβάλει τη χώρα». Κύριε Μητσοτάκη, καλωσήλθατε στον πραγματικό κόσμο έξω από την προστατευτική φούσκα της Λίστας Πέτσα. Πριν ταυτίσετε τον εαυτό σας με τη χώρα, μερικά απολύτως βασικά στοιχεία για αυτήν: Το καλό όνομα της Ελλάδας, μιας χώρας ονομαστής για τη φιλοξενία της και την ευαισθησία προς τον Ικέτη, προσβάλλεται από τα εγκλήματα που διαπράττει το ελληνικό λιμενικό, η ελληνική Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μηταράκης, μαζί με τις ευρωπαϊκές ηγεσίες και την Frontex. Εγκλήματα που γίνονται στο όνομα των Ελλήνων και ευρωπαίων πολιτών και για λογαριασμό τους υποτίθεται. Εσείς είστε που προσβάλετε τη χώρα, κύριε Μητσοτάκη, γιατί είστε τέτοιος υποκριτής που δεν διστάζετε να παίζετε θέατρο για κάτι το οποίο πλέον ο κόσμος το χει τούμπανο και οι Έλληνες φασίστες κρυφό καμάρι. Σταματήστε λοιπόν να λέτε ψέματα, όπως ορθά σας παρότρυνε η Ολλανδή δημοσιογράφος, και κυρίως σταματήστε να εγκληματείτε σε βάρος κατατρεγμένων ανθρώπων στο Αιγαίο και τον Έβρο».

Ειδήσεις σήμερα:

Κηφισιά: θρίλερ με πτώμα σε παρκάκι

Κορονοϊός - Γκάγκα: σε επαφές χωρίς μέτρα οι περισσότερες μολύνσεις

Πολ Ραντ: Ο πιο σέξι άνδρας για το 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ