Συνταγές

14 Νοεμβρίου 2021 11:00

Συνταγή για μοσχάρι νουά κρασάτο από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής ώστε το κρέας να γίνει ζουμερό και νόστιμο.

Συνταγή για μοσχάρι νουά κρασάτο από τον Πέτρο Συρίγο
-


Μοσχάρι νουά κρασάτο με υπέροχη λευκή σάλτσα, ετοίμασε στο "Πρωινό" ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος. 

Ο Πέτρος Συρίγος αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της συνταγής ώστε το κρέας να γίνει ζουμερό και νόστιμο.

Συστατικά για το μοσχάρι νουά με λευκή σάλτσα

  • 1,5-1,8 κιλά νουά μόσχου
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 κύβο βοδινό
  • 700 ml ζεστό νερό
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
  • 2 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 5 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.τ.σ αλεύρι
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο

Η συνταγή για το μοσχάρι νουά με λευκή σάλτσα

  • Ζητάμε από τον χασάπη μας ένα ολόκληρο κομμάτι νουα να μας το δέσει με σπάγγο, αυτό βοηθά ώστε να κρατήσει το σχήμα του κατά το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και τις 2 κ.τ.σ
  • βούτυρο γάλακτος.
  • Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το νουά, έπειτα το βγάζουμε σε μια πιατέλα και σοτάρουμε τα λαχανικά σε κομμάτια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νουά ,το θυμάρι, τη δάφνη, τον ζωμό με το καυτό νερό.
  • Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ½ ώρα, προσοχή ελέγχουμε εάν θα χρειαστεί έξτρα νερό να συμπληρώσουμε. (αν το νουά είναι από νεαρό μοσχαράκι γάλακτος θα χρειαστεί 1 ώρα το πολύ)
  • Όταν βράσει αφαιρούμε το νουα από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε στην κατσαρόλα μόνο τα υγρά.
  • Δένουμε τη σάλτσα με το ρού.
  • Κόβουμε σε φέτες το νουά, σε μια πιατέλα βάζουμε λεπτές τηγανιτές πατάτες, το νουά σε φέτες από πάνω και σάλτσα.