Συνταγές

11 Σεπτεμβρίου 2021 14:28

Τούρτα σοκολάτας από τον Πέτρο Συρίγο

Διάβασέ μου το...

Γλυκό "πειρασμός" στην πρεμιέρα της εκπομπής "Το Πρωινό'. Βήμα - βήμα η συνταγή...

Τούρτα σοκολάτας από τον Πέτρο Συρίγο
-

Τριπλή τούρτα σοκολάτα έφτιαξε στην πρεμιέρα της εκπομπής του ΑΝΤ1, "Το Πρωινό" ο Πέτρος Συρίγος.

Δείτε τα υλικά και βήμα - βήμα τη συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Συστατικά για την τριπλή τούρτα σοκολάτας

Για το παντεσπάνι

  • 130 γρ κακάο
  • 230 ml βραστό νερό
  • 290 ml γάλα
  • 250 γρ βούτυρο θερμ.δωμ
  • 600 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες 360 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 8 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 6 γρ σόδα
  • 3 γρ αλάτι
  • Για την λευκή Κρέμα
  • 600γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ αλεύρι
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους
  • 1 βανίλια
  • 40 γρ βούτυρο
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ κουβερτούρα
  • 1 κτς μέλι

Η συνταγή για τη τριπλή τούρτα σοκολάτας

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
  • Στο καδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ένταση τα αυγά με
  • την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσοχή μην μας καεί θέλουμε μόνο να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σοδα, αλάτι και βανίλιες.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο, προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Ενσωματώνουνε τα υλικά.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε στη συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 τσέρκια 20εκ στα οποία έχουμε βάλει ή λαδόκολλα ή βούτυρο με κακάο.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα ισιώνουμε με ένα μαχαίρι πριονωτό ώστε να μη φουσκώνουν στο κέντρο.

Για την Κρέμα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσει και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  • Μετά από λίγο θα δέσει, αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μισή ώρα στην κατάψυξη.
  • Χτυπάμε την Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε πριν στήσουμε την τούρτα με την κρέμα ώστε να αραιώσει λίγο.
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε ψιλοκομμένη τη σοκολάτα.
  • Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε στην σοκολάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με μια μαριζ ή σύρμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Εμβόλιο: προς έγκριση για παιδιά από 5 ετών στις ΗΠΑ

Ρόδος - κυνομαχίες: στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι

Κολύμβηση - Ντουντουνάκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στην Ιταλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ