Αθλητικά

12 Ιουλίου 2021 10:38 Τελευταία ενημέρωση : 12 Ιουλίου 2021 14:26

Euro 2020 – Αγγλία: ρατσιστικά σχόλια για Σάκα, Ράσφορντ και Σάντσο

Διάβασέ μου το...

Τα χαμένα πέναλτι έγινα πεδίο «οργίων» για ρατσιστικά σχόλια. Σφοδρές αντιδράσεις.

Euro 2020 – Αγγλία: ρατσιστικά σχόλια για Σάκα, Ράσφορντ και Σάντσο
-

Η Αγγλία δεν τα κατάφερε πάλι στα πέναλτι και οι ανεγκέφαλοι ρατσιστές βρήκαν τους ενόχους βάσει του χρώματος τους... Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε με 3-2, στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 που διεξήχθη χθες στο Γουέμπλεϊ και ο Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έχασε το τελευταίο πέναλτι, έγινες στόχος ρατσιστικών σχολίων στο διαδίκτυο.

Ο 19χρονος άσος της Αρσεναλ, ο οποίος ήταν απαρηγόρητος μετά το πέναλτι που απέκρουσε ο Ντοναρούμα και χάρισε το Euro στην Ιταλία, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και οι Μάρκους Ράσφορντ και Τζέιντον Σάντσο, που και αυτοί αστόχησαν από την άσπρη βούλα.

Ράσφορντ

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) καταδίκασε με πολύ σκληρό τρόπο μέσω ανακοίνωσής της τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (12/07), τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αγγλίας, μετά την ήττα από την Ιταλία στον τελικό του Euro 2020 μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι, την Κυριακή (11/07) στο Wembley.

«Η FA καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και είναι άκρως απογοητευμένη, από τον διαδικτυακό ρατσισμό στα social media, που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας στην Εθνική Ομάδα» ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε κρύβεται πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά, δεν είναι ευπρόσδεκτος για να ακολουθήσει την ομάδα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες, ζητώντας παράλληλα τις σκληρότερες ποινές για οποιονδήποτε υπεύθυνο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η επίσημη τοποθέτηση απ’ την Εθνική Ομάδα της Αγγλίας: «Είμαστε αηδιασμένοι που ορισμένα μέλη της ομάδας μας -που έδωσαν τα πάντα γι’ αυτή τη φανέλα το εφετινό καλοκαίρι- έχουν υποστεί ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο μετά το σημερινό παιχνίδι», ανέφερε η αγγλική ομάδα στο Twitter.

Η βρετανική αστυνομία απ’ την πλευρά της ανέφερε ότι θα ερευνήσει τα συγκεκριμένα μηνύματα και τα επιθετικά posts. «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα επιθετικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατευθύνονται προς τους ποδοσφαιριστές μετά τον τελικό του Euro2020. Αυτή η καταχρηστική συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη, δεν θα γίνει ανεκτή και θα διερευνηθεί», ανέφερε στο Twitter η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Σάκα

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε με πολύ έντονο τρόπο τη τις ρατσιστικές «επιθέσεις».

«Αυτή η ομάδα της Αγγλίας αξίζει κάθε έπαινο και θα πρέπει να την εγκωμιάζουμε σαν ηρωική, όχι να της συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά μέσω από τα social media» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός , μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν οι Σάντσο, Ράσφορντ και Σάκα για τα τρία χαμένα πέναλτι του τελικού.

«Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την τρομερή κακοποίηση, θα πρέπει να ντρέπονται για τους εαυτούς τους» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν κάλεσε τις εταιρείες των social media να αφαιρέσουν τέτοιο περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους. «Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την αηδιαστική διαδικτυακή κακοποίηση, πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι και οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να δράσουν αμέσως για να αφαιρέσουν και να αποτρέψουν αυτά τα μηνύματα μίσους».

Σάκα

Η Άρσεναλ ανέβασε αμέσως ένα μήνυμα υποστήριξης προς τον Μπουκάγιο Σάκα, ενώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστήριξε τον Μάρκους Ράσφορντ. «Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τόσο σκληρό. Αλλά τα ίδιο και η προσωπικότητά σου, ο χαρακτήρας σου, η γενναιότητά σου. Θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα. Ανυπομονούμε για να επιστρέψεις μαζί μας», έγραψαν στα δικά τους social media οι Λονδρέζοι, ενώ η Γιουνάιτεντ με τη σειρά της επισήμανε προς τον Ράσφορντ: «Ένα χτύπημα της μπάλας, δεν μπορεί να σε καθορίσει ως παίκτη ή άτομο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Καιρός: ηλιοφάνεια και καταιγίδες την Δευτέρα


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ