Πολιτισμός

03 Ιουλίου 2021 23:20

Εθνική Πινακοθήκη: ο Πικάσο ήταν... προς πώληση από τον κλέφτη; (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πληροφορίες και ντοκουμέντα έρχονται στο φως, σύμφωνα με τα οποία, ο 49χρονος φέρεται να είχε οργανωθεί η πώληση του κλεμμένου αριστουργήματος.

Εθνική Πινακοθήκη: ο Πικάσο ήταν... προς πώληση από τον κλέφτη; (εικόνες)
-

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται η πληροφορία ότι ο 49χρονος, που έκλεψε τα έργα Τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη, είχε οργανώσει την πώληση του κλεμμένου Πικάσο, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ! Η υπόθεση παίρνει νέα τροπή μετά την καταγγελία κορυφαίου Ολλανδού ιδιωτικού ερευνητή ό,τι ο ελαιοχρωματιστής είχε στην κατοχή του και άλλα έργα. 

Με φωτογραφίες – ντοκουμέντο που ανήρτησε στο Twitter, ο παγκoσμίως γνωστός ντετέκτιβ, Άρθουρ Μπραντ, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αυτοαποκαλούμενου “artfreak” ότι η ληστεία των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη έγινε από πάθος για την Τέχνη.

«Αποκλειστικές φωτογραφίες. Αριστερά: πίσω από τον καφέ τοίχο στο διαμέρισμα του θείου του, έχει κρύψει τον Πικάσο και τον Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη και τον Μονέ από μουσείο του Ρότερνταμ. Δεξιά: οι πίνακες πακεταρισμένοι για αποστολή στην Ολλανδία, η οποία τελικά δεν έγινε», αναφέρει στο Tweet ο Μπραντ.

Ο Μπραντ ισχυρίζεται πως υπάρχει γυναίκα πληροφοριοδότης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ο ελαιοχρωματιστής εμπιστεύτηκε πως πέρα από τους πίνακες απ' την Ελλάδα, είχε στην κατοχή του άλλους δύο: Έναν Μονέ και ακόμη έναν Πικάσο, από μία ληστεία στο Μουσείο Τέχνης του Ρότερνταμ, το 2012, όταν συμμορία Ρουμάνων έκλεψε 7 πίνακες κορυφαίων ζωγράφων. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αχιλλέας Τσαντίλης, δικαστικός πραγματογνώμον,ας, εκτιμητής έργων Τέχνης και ιδιοκτήτης γκαλερί, «δεν μπορεί ένα τόσο σπουδαίο έργο, αφιερωμένο στους Έλληνες και εξαιρετικής τεχνικής, να το πήρε τυχαία…». 

Κλεμμένοι πίνακες - Πάμπλο Πικάσο

Άραβας κροίσος ο υποψήφιος αγοραστής του Πικάσο;

Σύμφωνα με τη Real News, η τύχη του «δικού μας» Πικάσο είχε κριθεί. Ο ελαιοχρωματιστής ετοιμαζόταν να τον πουλήσει σε Άραβα κροίσο, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τρία ταξίδια: σε Μιλάνο, Φλωρεντία και Γενεύη.

Όσο για το τρίτο έργο που εκλάπη, παραμένει ανοιχτή η εκδοχή να ταυτίζεται με το έργο που εμφανίστηκε σε δημοπρασία, στην Φλωρεντία, πριν από δύο χρόνια. Το ερώτημα πάντως παραμένει: γιατί η Εθνική Πινακοθήκη δεν έστειλε κάποιον ειδικό να εξετάσει από κοντά εκείνο το έργο;

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: οι γονείς της Καρολάιν ξεσπούν για τον συζυγοκτόνο (βίντεο)

Κατάρρευση κτηρίου στο Μαϊάμι: γκρεμίζουν άρον - άρον το “φονικό κουφάρι”

Αθηνών - Κορίνθου: Έκανε αναστροφή στην Εθνική και προκάλεσε τρομακτικό τροχαίο (εικόνες)