Αθλητικά

02 Ιουνίου 2021 19:50 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιουνίου 2021 21:16

Euro 2020 - Ουκρανία: Ο Σεβτσένκο ανακοίνωσε την αποστολή

Διάβασέ μου το...

Ποιοι αποτελούν αποστολή της εθνικής Ουκρανίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Euro 2020 - Ουκρανία: Ο Σεβτσένκο ανακοίνωσε την αποστολή
-

Στην τελική 26άδα των ποδοσφαιριστών που θα εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε δέκα μέρες κατέληξε ο Αντρέι Σεβτσένκο στο πρώτο του μεγάλο τουρνουά ως προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Χωρίς μεγάλες απουσίες, με μόλις 3 επιθετικούς και με 18 από τους 26 κληθέντες να αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας (17 εξ αυτών είτε στη Σαχτάρ είτε στη Ντινάμο Κιέβου), ο πολύπειρος βετεράνος επιθετικός συνέθεσε την καλύτερη δυνατή αποστολή, προκειμένου να κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή επίδοση στη διοργάνωση.

Τα ονόματα των παικτών που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα είναι αυτά του Αλεξάντερ Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι, του Αντρέι Γιαρμολένκο της Γουέστ Χαμ αλλά και του 36χρονου τερματοφύλακα της Σαχτάρ, Αντρέι Πιατόφ, ο οποίος φιλοδοξεί σε πρόκριση της Ουκρανίας στη φάση των 16, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να συμπληρώσει 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.

Πρώτος αγώνας για τους Ουκρανούς στη διοργάνωση θα είναι αυτός κόντρα στην Ολλανδία στις 13 Ιουνίου, με την Αυστρία και τη Βόρεια Μακεδονία να συμπληρώνουν τον όμιλο.

Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής Ουκρανίας:

Τερματοφύλακες: Γκιόργκι Μπουστσάν (Ντιναμό Κιέβου), Αντρέι Πιατόφ (Σαχτάρ), Ανατόλι Τρουμπίν (Σαχτάρ).

Αμυντικοί: Εντουάρντ Σομπόλ (Μπριζ), Ιλια Ζαμπάρνι (Ντιναμό Κιέβου), Βιτάλι Μικολένκο (Ντιναμό Κιέβου), Αλεξάντερ Καραβέεβ (Ντιναμό Κιέβου), Αλεξάντερ Τίμτσικ (Ντιναμό Κιέβου), Ντένις Ποπόβ (Ντιναμό Κιέβου), Σεργκέι Κρίβτσοβ (Σαχτάρ), Νικολάι Ματβιένκο (Σαχτάρ).

Μέσοι: Γκιόργκι Σουντάκοβ (Σαχτάρ), Τάρας Στεπανένκο (Σαχτάρ), Μάρλος (Σαχτάρ), Σέρχι Σίντορτσουκ (Ντιναμό Κιέβου), Νικολάι Σαραπένκο (Ντιναμό Κιέβου), Βίκτορ Τσιγκάνκοβ (Ντιναμό Κιέβου), Αντρέι Γιαρμολένκο (Γουέστ Χαμ), Ρουσλάν Μαλινόφσκι (Αταλάντα), Εβγκένι Μακαρένκο (Κορτράικ), Αλεξάντερ Ζιντσένκο (Μαν. Σίτι), Ρόμαν Μπεζους (Γάνδη), Αλεξάντερ Ζούμπκοβ (Φερεντσβάρος).

Επιθετικοί: Ρόμαν Γιάρεμτσουκ (Γάνδη), Αρτέμ Μπεσεντιν (Ντιναμό Κιέβου), Αρτέμ Ντόβμπικ (Ντνίπρο)

Ο ΑΝΤ1 είναι ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός που θα μεταδώσει αγώνες του Euro. Κάθε Σαββατοκύριακο, μπαίνουμε στον ρυθμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μέσα από την εκπομπή “Ο δρόμος προς το Euro 2020”.


Ειδήσεις σήμερα:

ΕΚΠΑ: Καθηγητής κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση – Διαμαρτυρία φοιτητών (εικόνες)

Θεσσαλονίκη: βρήκε ερπετό μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας!

“Άγριες Μέλισσες”: την Τετάρτη “φλέγεται” το Διαφάνι κι όλα αλλάζουν! (φωτογραφίες - βίντεο)