Τοπικά Νέα

30 Οκτωβρίου 2019 20:45

Νεαρός άρπαξε από υπερήλικα δαχτυλίδι κειμήλιο και 500 ευρώ

Διάβασέ μου το...

Πώς περιγράφει ο 90χρονος στον ΑΝΤ1 την περιπέτειά του; Πώς ο νεαρός κατάφερε να του αποσπάσει το οικογενειακό κειμήλιο.

Νεαρός άρπαξε από υπερήλικα δαχτυλίδι κειμήλιο και 500 ευρώ
-


Θύμα ληστείας έπεσε στη μέση του δρόμου ένας 90χρονος στη Θεσσαλονίκη. Με γρήγορες κινήσεις ο δράστης του αφαίρεσε ένα δαχτυλίδι και πεντακόσια ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ο κ. Νίκος Λιάκας δακρύζει όταν αναφέρεται στο δαχτυλίδι που του έκλεψε ένας θρασύτατος ληστής στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Εμφανίστηκε ξαφνικά στο δρόμο μπροστά του καλοντυμένος και χαμογελαστός. Του έπιασε την κουβέντα. Το λάθος του ήταν που κοντοστάθηκε και του μίλησε. Ο δράστης είδε το κόσμημα και του το άρπαξε. 

«Θα πάω στο χρυσοχόο. Κάτι ξέρω εγώ λέει, να το βγάλω. Δεν βγαίνει λέω εγώ, δεν βγαίνει αυτό. Με αρπάζει από το χέρι γερά, δυνατά, με αρπάζει, εγώ αντέδρασα λιγάκι», λέει στην κάμερα του ΑΝΤ1. 

Ο ληστής κατάφερε να βγάλει το δαχτυλίδι - κειμήλιο. Όμως η λαιμαργία που είχε για να κλέψει έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι παππούς του ήταν μεγάλη. Πήρε και περίπου 500 ευρώ από το πουκάμισο που τα είχε για να πληρώσει το πετρέλαιο. Ο ηλικιωμένος τον κυνήγησε αλλά ο δράστης είχε γίνει καπνός. 

«Μόλις είπε για λεφτά έκανα έτσι εγώ ό,τι είχα μπροστά μου κοιτάει το χαρτάκι, άσε άσε λέει θα τα βγάλω εγώ. Μου αρπάζει και δεν είπε τίποτα άρχισε να τρέχει. Έτρεχε. Στάσου του λέω που πας;», περιγράφει ο κ. Λιάκας. 

Ο 90χρονος προσπαθεί, με τη βοήθεια συγγενικών του προσώπων, να συνέλθει από το σοκ και ζητά από όλους να είναι υποψιασμένοι και να μην ανοίγονται σε αγνώστους που θέλουν να τους πιάσουν την κουβέντα στο δρόμο. 

Ο ηλικιωμένος υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του ληστή.. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ