Κοινωνία

29 Οκτωβρίου 2019 13:15 Τελευταία ενημέρωση : 29 Οκτωβρίου 2019 17:19

Άρειος Πάγος: δεν θα εκδοθεί η Ιρανή μητέρα

Διάβασέ μου το...

Ανατράπηκε η πρωτόδικη απόφαση για την τύχη της νεαρής γυναίκας. Με δάκρυα χαράς έγινε δεκτή η ετυμηγορία των ανώτατων δικαστών.

Άρειος Πάγος: δεν θα εκδοθεί η Ιρανή μητέρα
-

Ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης για την έκδοση της Ιρανής μητέρας στην χώρα της αποφάσισε ο Άρειος Πάγος το μεσημέρι της Τρίτης.

Η Σαραρέ Κχαντεμί.είχε ζητήσει να μην εκδοθεί στο Ιράν, καθώς εκεί θα αντιμετώπιζε ακόμη και την θανατκή ποινή. Αυτή ειναι η τιμωρία που προβλέπει ο νόμος για όσους Ιρανούς ζητήσουν άσυλο απο άλλη χώρα<, καθώς για το καθεστώς της Τεχεράνης αυτό ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Η 37χρονη Ιρανή, μόλις άκουσε την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών, κλαίγοντας με λυγμούς ψέλλισε: «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος διέταξαν την αποφυλάκισή της. Ήδη η Ιρανή μητέρα έχει υποβάλλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας.

Υιοθετήθηκε η εισαγγελική πρόταση

Να μην εκδοθεί η 37χρόνη Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί πρότεινε στους δικαστές του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας της έδρας. Κατά την αγόρευση της, στις 15 Οκτωβρίου, υποστήριξε ότι εάν γίνει δεκτό το αίτημα των ιρανικών Αρχών η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί.

Με δάκρυα στα μάτια η Σαραρέ Κχαντεμί ενώπιον των αρεοπαγιτών, ζήτησε από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας και ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της».

Ακόμη, η 37χρόνη, ανέφερε ότι οποίος έχει πολιτική δράση στην πατρίδα της συλλαμβάνεται και εξήγησε ότι η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις που γινόντουσαν σε βάρος της κυβέρνησης και τις έστελνε σε τηλεοπτικού σταθμούς. Όμως, τόνισε «αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου και όποιος έχει πολιτική δράση συλλαμβάνεται».

Γεννηματα: αποδόθηκε Δικαιοσύνη

Σε δήλωση της, η Φώφη Γεννηματά, τονίζει ότι «ο Άρειος Πάγος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η Σαραρέ Κχαντεμί δεν θα εκδοθεί. Θα ζήσει στη χώρα μας με την κόρη της. Η Ελλάδα που προστατεύει όσους διώκονται είναι η δική μας Ελλάδα».

Γεννηματά - Ιρανή - Σαραρε Κχαντεμι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ