Life

23 Ιουνίου 2019 15:04

Συνεργασία του Antenna Music με το Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διάβασέ μου το...

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Antenna Music, μέλος του ομίλου Antenna Group, συνεργάζονται με επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Συνεργασία του Antenna Music με το Πάντειο Πανεπιστήμιο
-

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η συνεχόμενη χρονιά συνεργασίας του Antenna Music (μέλος του Antenna Group) και του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων (#ADandPRLab) του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα δύο μέλη έχουν υπογράψει "Μνημόνιο Συνεργασίας" με στόχο την συνένωση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την επιχειρηματική καινοτομία.

«The Big Music Bet» ονομάστηκε η πρόκληση που δόθηκε φέτος στους 85 τριτοετείς φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, οι οποίοι συγκρότησαν 18 ομάδες με σκοπό την δημιουργία «StartUp Prototypes» βασισμένα σε βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες, έχοντας ως πυρήνα την μουσική παραγωγή.

Κατά την  διάρκεια του εξαμήνου, το εργαστήριο φιλοξένησε ειδικούς του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως επίσης και στελέχη του Ομίλου Antenna. Ο Albert Torres Moline (VP, Southern Europe & Mexico της εταιρίας The Orchard), ο Κώστας Καμπάκης (CEO της εταιρίας Forestview) και πολλοί άλλοι έδωσαν τα φώτα τους γύρω από τα μοντέλα εταιρειών παραγωγής και προώθησης μουσικής, τις ψηφιακές πωλήσεις, την αναγκαιότητα και χρήση των analytics, τις εισροές ψηφιακών εσόδων καθώς και την συμπεριφορά των καταναλωτών. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τις εμπειρίες των προσκεκλημένων και να υποβάλλουν ερωτήσεις.

Οι τελικές παρουσιάσεις βασίστηκαν στην έρευνα, την επικύρωση, τα επιχειρηματικά μοντέλα καθώς και τις τρέχουσες αλλά και μελλοντικές τάσεις γύρω από την μουσική βιομηχανία. Ανατροφοδότηση πήραν οι φοιτητές από στελέχη του Antenna Music, όπως επίσης και από την Άννα Ζηλάκου, Επιχειρησιακή Διευθύντρια του IMEdD, με στόχο την περεταίρω αξιολόγηση και βελτίωση των επιχειρηματικών ιδεών τους.

H συνεργασία του Ομίλου Antenna και του εργαστηρίου #StartUpLab, με στόχο την άμεση σύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας αλλά και την ενίσχυση του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα,  πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά χάρη στην πρωτοβουλία της επικεφαλής του #ADandPRLAB, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου και της Δόμνικας Σκρέτα, επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Στρατηγικής του ομίλου Antenna Music (Easy 97,2 - Ρυθμός 94,9 - Heaven Music - 314 Records)

Antenna Music - Πάντειο Πανεπιστήμιο

*Στην φωτογραφία απο την ημέρα των παρουσιάσεων, φοιτητές του εργαστηρίου #StartUpLab, μαζί με τις: Δήμητρα Μεράντζα (Brand Manager Antenna Radios), Άννα Ζηλάκου (Επιχειρησιακή Διευθύντρια του IMEdD), Δόμνικα Σκρέτα (επικεφαλής τμήματος Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Ψηφιακής Στρατηγικής του ομίλου Antenna Music) και Μπέττυ Τσακαρέστου (αναπληρώτρια καθηγήτρια & επικεφαλής του #ADandPRLAB).