Κόσμος

13 Απριλίου 2024 12:25 Τελευταία ενημέρωση : 13 Απριλίου 2024 14:17

Τουρκία – Αττάλεια: Δυστύχημα με τελεφερίκ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών Αρχών για τη διάσωση των εκατοντάδων εγκλωβισμένων, μετά το δυστύχημα σε τελεφερίκ.

Τουρκία – Αττάλεια: Δυστύχημα με τελεφερίκ (βίντεο)
-

 

Ένας νεκρός, δέκα τραυματίες και δεκάδες εγκλωβισμένοι είναι ο πρώτος απολογισμός από δυστύχημα σε τελεφερίκ σε τουριστικό θέρετρο της Αττάλειας, στην Τουρκία, ενώ όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, οι προσπάθειες διάσωσης 43 ατόμων σε 8 καμπίνες συνεχίζονται, ενώ ξεκίνησε και δικαστική έρευνα.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μία από τις καμπίνες του τελεφερίκ, στην Αττάλεια ανήκει στην εταιρεία ANET, μια από τις εταιρείες του Μητροπολιτικού Δήμου Αττάλειας, έπεσε για άγνωστο λόγος. Στο σημείο κατευθύνθηκαν αμέσως πολλά ιατρικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής, ενώ όπως έγινε γνωστό 1 άτομο έχασε τη ζωή του. Μετά το περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν 10 άτομα, ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του του δήμου Αττάλειας έβγαλαν τους πολίτες από τις καμπίνες στην περιοχή κοντά στο σημείο αναχώρησης μεταφέροντάς τους σε ασφαλή περιοχή.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών  (AFAD) Okay Memis ανέφερε:

«Το έργο μας συνεχίζεται αδιάκοπα. Έχουμε απομακρύνει 128 πολίτες από 16 καμπίνες μέχρι στιγμής. Συνεχίζεται η διαδικασία διάσωσης 43 πολιτών από 8 καμπίνες.

Συνεχίζουμε αυτές τις επιχειρήσεις με 4 ελικόπτερα. Φτάνουμε στις καμπίνες και τις εκκενώνουμε με τη βοήθεια σχοινιού. Σήμερα υπάρχουν κατά καιρούς προβλήματα στις πτήσεις λόγω του ανέμου. Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τη λειτουργία μας πριν πέσει το σκοτάδι».

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια ανέφερε σε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «112 άτομα σε 15 καμπίνες που είχαν παγιδευτεί στην Αττάλεια εκκενώθηκαν επιτυχώς. Οι προσπάθειες διάσωσης γίνονται σχολαστικά».

Στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, αναφέρεται ότι «1 ελικόπτερο τύπου AS-532 Couger ανατέθηκε από την 3η Διοίκηση της Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων μας στο Ικόνιο για να υποστηρίξει τις προσπάθειες διάσωσης πολιτών που εγκλωβίστηκαν μετά το ατύχημα με το τελεφερίκ στην Αττάλεια».


Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακό εισιτήριο στα γήπεδα: Πρεμιέρα στο Πανσερραϊκός – ΟΦΗ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι “ξεσήκωσε” γειτονιά (βίντεο)

Αμβλώσεις – Καμάλα Χάρις: Ο Τραμπ θέλει να γυρίσουμε στο 1800


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ