Κόσμος

01 Ιουνίου 2022 16:23 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουνίου 2022 21:32

Ερντογάν: διακοπή σχέσεων με την Ελλάδα μέχρι να “διορθώσει τα λάθη της”

Διάβασέ μου το...

Νέα πυρά από τον Τούρκο πρόεδρο κατά της Ελλάδας, που διακόπτει τις σχέσεις με τη χώρα μας.

Ερντογάν: διακοπή σχέσεων με την Ελλάδα μέχρι να “διορθώσει τα λάθη της”
-

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία σταματά τις συνομιλίες με την Ελλάδα, μέχρι η Αθήνα «να διορθώσει τα λάθη της».

Ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία ακύρωσε την πλατφόρμα διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα, το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, προσθέτοντας σε ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματός του πως η Άγκυρα θέλει μια εξωτερική πολιτική που «να έχει ισχυρό χαρακτήρα».

«Συνεχίζετε να μας κάνετε επίδειξη με τα αεροπλάνα σας», είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. «Τι κάνετε; Συνέλθετε. Δεν αντλήσατε τα διδάγματα από την ιστορία;».

«Μην προσπαθείτε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείτε και θα μείνετε καθ' οδόν. Δεν κάνουμε πλέον διμερείς συνομιλίες μαζί τους. Αυτή η Ελλάδα δεν βλέπει τη λογική», πρόσθεσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι έσπασαν τη συμφωνία Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου που είχαν με την Ελλάδα και πως χθες το είπε και στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπονόησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας απευθύνοντας το εξής ερώτημα για τον ηγέτη της Κεμάλ Κιλιτνστάρογλου:

«Είναι στο πλευρό της χώρας του ή στο πλευρό των αντιπάλων μας στον εθνικό αγώνα που δίνει η Τουρκία από τη συνοριακή γραμμή στη Μεσόγειο και το Αιγαίο μέχρι τις προσπάθειές της να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες;».

Αναφερόμενος στην Αγία Σοφία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε «αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια και κλείσαμε την πληγή που άνοιξε στην καρδιά του Πορθητή». «Κυνηγημένη, δακρυσμένη, λυπημένη στην καρδιά, η Αγία Σοφία ανέκτησε τη διακεκριμένη θέση της στον πολιτισμό μας ως λάβαρο που υψώνεται στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Μεξικό - κυκλώνας “Άγκαθα”: δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με εγκατάλειψη με κλεμμένο λεωφορείο (εικόνες)

Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 198 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ