Κόσμος

17 Μαΐου 2022 09:08 Τελευταία ενημέρωση : 17 Μαΐου 2022 20:24

Τζο Μπάιντεν: Η ανάρτηση για τον Μητσοτάκη και η ιστορία της γραβάτας με την ελληνική σημαία

Διάβασέ μου το...

Η ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου λίγες μερικές ώρες μετά τη δεξίωση που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο  προς τιμή του ζεύγους Μητσοτάκη.

Τζο Μπάιντεν: Η ανάρτηση για τον Μητσοτάκη και η ιστορία της γραβάτας με την ελληνική σημαία
-

Ανάρτηση για τη χθεσινή δεξίωση που παρέθεσε στον Λευκό Οίκο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε το πρωί της Τρίτης στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

«Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ», έγραψε στην ανάρτησή του ο Τζο Μπάιντεν, συμπεριλαμβάνοντας μια φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, Τζιλ Μπάιντεν, με το ζεύγος Μητσοτάκη από τη χθεσινή βραδιά.

Η γραβάτα με την ελληνική σημαία του Μπάιντεν

Σημειώνεται πως ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο φορούσε γραβάτα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Αυτό, σχολιάστηκε φυσικά από τα ελληνικά αλλά και τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τη γραβάτα αυτή είχε κάνει δώρο το 2017 στον τότε πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Τέρενς Κουίκ - Τζο Μπάιντεν - γραβάτα

«Η ανταλλαγή. «Do you trade your tie with mine?» μου είχε πει ο @POTUS. Χάρηκα που τη φύλαξε για να βρει τη κατάλληλη ευκαιρία. Να προσθέσω ότι η γραβάτα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ», έγραψε στο Twitter o Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τη γραβάτα που φόρεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Τέρενς Κουίκ - Τζο Μπάιντεν - γραβάτα

Λευκός Οίκος: Ισχυρότερη από ποτέ η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας

Το ιστορικά υψηλό επίπεδο στο οποίο έχουν ανέλθει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας, ο πρόεδρος Μπάιντεν συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Όπως μάλιστα υπογράμμισαν, οι διαρκείς δεσμοί μεταξύ των κοινωνιών των δύο χωρών έχουν καθορίσει τους διμερείς δεσμούς για περισσότερους από δύο αιώνες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε επί τάπητος όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας, καθώς οι δύο ηγέτες εξέτασαν την ισχυρή και αυξανόμενη αμυντική συνεργασία, τις κοινές δημοκρατικές αξίες και τη δέσμευσή για την περαιτέρω επέκταση του διμερές εμπορίου και των επενδύσεων. Επιπλέον, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξής στις προσπάθειες επιβολής κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της, και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Τέλος, ο πρόεδρος Μπάιντεν συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και οι απειλές εναντίον της δημοκρατίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαρμάνης: ο Αναγνωστόπουλος αντέδρασε σαν να τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση (βίντεο)

Μητσοτάκης - Μπάιντεν: Η τουρκική προκλητικότητα επί τάπητος στην συνάντηση

Φωτιά σε αστικό λεωφορείο εν κινήσει (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ