Κόσμος

13 Μαρτίου 2022 21:12

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Κουλέμπα ζήτησε περισσότερη στήριξη από τις ΗΠΑ

Διάβασέ μου το...

Ο υπουργός εξωτερικών της Ουκρανίας, ζήτησε από τον αμερικανό ομόλογό του περισσότερη στήριξη όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο Κουλέμπα ζήτησε περισσότερη στήριξη από τις ΗΠΑ
-

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του 'Αντονι Μπλίνκεν και συζήτησαν την περαιτέρω αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία.

"Συμφωνούμε και οι δύο ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσει η ρωσική επιθετικότητα και να λογοδοτήσει η Ρωσία για τα εγκλήματά της", γράφει ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι είναι ευγνώμων για την αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Ολέκσιι Αρεστόβιτς, δήλωσε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία διεξήγαγαν ενεργά συνομιλίες σήμερα, με την κατάσταση γύρω από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης να ανησυχεί ιδιαίτερα τις ουκρανικές αρχές.

"Οι συνομιλίες με τη Ρωσία συνεχίζονται αυτή τη στιγμή" δήλωσε σε συνέντευξη στην εθνική τηλεόραση.

Ο Αρεστόβιτς δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει αρκετά στρατεύματα στη Μαριούπολη για να αποτρέψει την κατάληψή της περικυκλώνοντας τις ρωσικές δυνάμεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία – έκκληση από τους Έλληνες της Μαριούπολης για ανθρωπιστικό διάδρομο

ΕΦΚΑ - ΟΑΕΔ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Σουβλάκι: άνοδος στην τιμή του (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ