Αθλητικά

30 Δεκεμβρίου 2022 19:13 Τελευταία ενημέρωση : 30 Δεκεμβρίου 2022 21:25

Πελέ: ο λόγος που δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα

Διάβασέ μου το...

Το έγγραφο που τον "έχρηζε" εθνικό θησαυρό και του απαγόρευε να παίζει σε ευρωπαϊκό σύλλογο.

Πελέ: ο λόγος που δεν έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα
-

Ο Πελέ, έφυγε από τη ζωή και γέμισε θλίψη το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς θεωρείται ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, έκαναν προτασεις στον "μάγο της μπάλας" όμως εκείνος ποτέ δεν τις δέχτηκε. Μπορεί στην βιογραφία του να αναφέρει ότι ήταν επιλογή του να μην αφήσει τη Σάντος και να παίξει στην Ευρώπη, όμως, μεγάλο ρόλο έπαιξε στο ότι είχε ανακυρηχθεί «μη εξαγώγιμος εθνικός θησαυρός» από την κυβέρνηση της Βραζιλίας το 1961.

Μέχρι τότε ο Πελέ είχε πετύχει 230 γκολ σε 210 παιχνίδια με την Σάντος και η κυβέρνηση της χώρας χρειάστηκε να τον ανακηρύξει εθνικό θησαυρό, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφής στο εξωτερικό.

Σε ένα έγγραφο που κάνει τον γύρο του διαδικτύυ μετά το θάνατο του Πελέ στα social media, φαίνεται η άποψη του Κουάδρος για το θέμα. «Προβληματίζομαι για την επαναλαμβανόμενη πρόσληψη Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών από ξένους συλλόγους. Τώρα θέλουν να πάρουν και τον Πελέ. Η εξαγωγή αθλητών δεν μας ενδιαφέρει. Περιμένω μέτρα», αναφέρει στο έγγραφο που εστάλη στο αθλητικό συμβούλιο της χώρας το 1961.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΚΑ: Σύνταξη μέσω... παραγραφής

“Καλημέρα Ελλάδα” - Δήμαρχος Ιάσμου: Χαμός “στον αέρα” για τον Γκιουλέν και... τον Παπαδάκη (βίντεο)

Χαλάνδρι: Συμπλοκή ανηλίκων με τραυματισμούς και συλλήψεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ