Quantcast

Κοινωνία

20 Ιουνίου 2022 11:30 Τελευταία ενημέρωση : 20 Ιουνίου 2022 16:40

Πάτρα - Πισπιρίγκου: κατατέθηκε το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, απο το οποίο αναμένεται να προκληθούν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς αναφέρεται ως ασφυκτικός ο θάνατος των δύο κοριτσιών.

Πάτρα - Πισπιρίγκου: κατατέθηκε το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Το πρωί της Δευτέρας κατατέθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και αποδίδεται σε δολοφονία.

Η κατάθεση του πορίσματος αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις, ίσως και εντός της ημέρας, αφού το πόρισμα παραδοθεί στις δικαστικές Αρχές..

Σύμφωνα με πληροφορίες, oι έντονες αλλοιώσεις στο ήπαρ της Μαλένας, αλλά και οι κηλίδες υποξυγοναιμίας που εντοπίστηκαν στον εγκέφαλο του παιδιού αποτελούν μια σαφή ένδειξη ασφυκτικού θανάτου και, μάλιστα, από εξωγενή παράγοντα. Ομοίως, σε εξωγενή παράγοντας αποδίδεται και ο ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας, που έχασε την ζωή του ενώ ήταν λίγων μηνών.


Η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, μετέφερε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ότι συνομιλώντας με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρηα, εκ των συντακτών του πορίσματος, εεκίνος δήλωση ανακουφισμένος μετά από την παράδοση του πορίσματος:


Την Δευτέρα, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης

Σχετικά με το αναμενόμενο (σημ: έως εκείνη την στιγμή) πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Επιτιθέμενος στον Γρηγόρη Λέων για όσα υποστηρίζει αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι «Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιό0τερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης».

Τέλος, σχετικά με το περιβόητο πανάκι της Ίριδας, που σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι αποδεικτικό στοιχείο για τον θάνατο του παιδιού, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως «είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού (ενν. στις Αρχές)», εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού.

Αμέσως μετά, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, επεσήμανε πως «Εγώ έχω εκφράσει επιστημονική άποψη και μίλησα κυρίως για τους θανάτους των πρώτων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι ιατροδικαστές είχαν μιλήσει αναλυτικά για την υπόθεση και είχαν βγει στην δημοσιότητα και τα ιατροδικαστικά πορίσματα».

«Σύμφωνα με την προσωπική επιστημονική μου άποψη, το πανάκι είναι ένα πειστήριο που σχετίζεται με τον θάνατο της Ίριδας και θα έπρεπε να έχει ερευνηθεί. Στο πανάκι μπορούμε να βρούμε πολύτιμα στοιχεία κυρίως για τον μηχανισμό του θανάτου. Είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι θα έχουν αναλύσει τα στοιχεία που είχε πάνω το πανάκι. Προσωπικά εκτιμώ ότι το πανάκι σχετίζεται με το τραύμα στην στοματική κοιλότητα. Το τραύμα που έχει το βρέφος, που σε αυτήν την ηλικία δεν έχει δόντια, είναι ένα τραύμα που δείχνει μια βιαιότητα», επεσήμανε ο κ. Λέων

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, που η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της υποστήριξαν πως βρήκαν νεκρή στην κούνια της, ο κ. Λέων είπε με νόημα «δημόσια έχω ακούσει ποιοι άνθρωποι ήταν στον χώρο. Επίσης δημόσια έχω ακούσει πως πήγε άλλο ένα πρόσωπο στον χώρο. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Εάν ένας δράστης ξεχάσει ένα πειστήριο σε έναν χώρο που ήταν και άλλοι άνθρωποι, είναι εύκολο μετά να το κρύψει;».

Για τα αποτελέσματα στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτίνας που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε ότι «έχω δηλώσει εξ αρχής ότι δεν είμαι βέβαιος ότι η Τζωρτζίνα υπέφερε από έναν και μόνο εξωγενή παράγοντα. Η κεταμίνη γνωρίζουμε ότι είχε καθοριστική συμβολή στον θάνατο της. Όμως δεν είμαστε βέβαιοι ακόμη, οι προηγούμενοι εξωγενείς παράγοντες που προκάλεσαν τα επεισόδια, τι είδους παράγοντες ήταν. Στις δημόσιες δηλώσεις των θεραπόντων ιατρών, αναφέρεται πως σε ένα παιδί που δεν έχει κανένα παθολογικό και γενετικό πρόβλημα, κάτι άλλο συμβαίνει όταν έχει ξαφνικά μια εγκεφαλοπάθεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκιάθος: Ηλικιωμένος εκσφενδονίστηκε από τουρμπίνα αεροσκάφους!

Αχαΐα: Βρέφος πέθανε στον ύπνο του

“Το Πρωινό” - Πισπιρίγκου: εύχομαι να μην μου φορτώσουν και τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ