Κοινωνία

04 Ιουνίου 2022 16:43 Τελευταία ενημέρωση : 04 Ιουνίου 2022 21:06

Φωτιά στο Πανόραμα της Βούλας - Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο Πανόραμα της Βούλας.

Φωτιά στο Πανόραμα της Βούλας - Δόθηκε εντολή εκκένωσης
-

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Γλυφάδα επεκτάθηκε και πλέον και κατακαίει στο Πανόραμα της Βούλας, με τα πρώτα σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκκενώσει τις κατοικίες τους πριν από τις 17:00. Οι αναζυπωρώσεις είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Βάρης- Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί τρία σπίτια και μικρότερες σχεδόν είκοσι.

Οι κάτοικοι στο Πανόραμα της Βούλας έλαβαν μήνυμα από το 112 στο κινητό τους και έχουν όλοι συγκεντρωθεί στην πλατεία Άλσους, όπου βρίσκονται άνθρωποι του Δήμου, αλλά και εθελοντές. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πολίτες που χρειάζονται βοήθεια το Ασκληπειό Βούλας

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, μόνο ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή.

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάντος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, δύο ηλικιωμένοι που αγνοούνταν, έχουν βρεθεί και είναι εκτός κινδύνου και καλά στην υγεία τους.

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, εξήγησε ότι, η φωτιά έφτασε στο Πανόραμα από το ρέμα Χλόη, το οποίο και κατάκαιε προτού επεκταθεί στον αστικό ιστό. Το ότι η φωτιά είναι σε ρέμα, είναι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, αφού μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση μόνο ενεάριες δυνάμεις. 

Πανόραμα Βούλας - φωτιά

Επί τόπου, ωστόσο, βρίσκονται και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που επιχειρούν μέσα στις γειτονιές του Πανοράματος, με τη συμβολή των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και των εθελοντών.

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

Στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει τις συνθήκες. Αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους.

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

«Ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι η ένταση του ανέμου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, περιγράφοντας τη μάχη που δίνουν στο σημείο της φωτιάς οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

'Οπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ.Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ και κατέκαψε χαμηλή βλάστηση στη Γλυφάδα. Εκεί η φωτιά έχει σβήσει, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό το φόβο αναζωπύρωσης. 

Φωτιά - Πανόραμα Βούλας - Πυρκαγιά

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις πρόληψης και στον Υμηττό, υπό το φόβο επέκτασης της φωτιάς προς την πλαγιά που οδηγεί στα Μεσόγεια.


Ειδήσεις σήμερα:

Πισπιρίγκου: η “άγνοια” του Δασκαλάκη, το αίμα της Τζωρτζίνας και η εκταφή της Μαλένας

Κοζάνη - Τροχαίο: Πέθανε ο 13χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά μαζί με τον πατέρα του

Κορονοϊός: 3313 νέα κρούσματα το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ